Zo maak je jouw eigen plantenmuur

Wil je jouw kamermuur een nieuw concept geven en jouw liefde voor planten hierbij gebruiken? Dan is een plantenmuur misschien iets voor jou. Zo heb je een leuk DIY-project en straks ook nog eens een hele mooie muur. In deze blog leggen we je uit hoe je deze muur zelf maakt!

De basis vormen

Om je verticale tuin te laten werken heb je eerst een rek of stelling nodig waar je de planten op kan zetten of aan kan hangen. Voor deze plantenwand heb je een metalen wandrek met vierkantjes nodig. Het is verstandig om deze aan de muur te monteren, zo is de kans dat je hele creatie omvalt een stuk kleiner. Wanneer je deze aan de muur hebt gemaakt, is het tijd om de planten uit te zoeken.

Geschikte planten voor aan je muur

Niet alle planten zijn geschikt om in je plantenmuur te gebruiken. Als je ervoor zorgt dat de planten die je gaat gebruiken de volgende kenmerken hebben, dan zit je helemaal goed. Het is belangrijk dat de planten goed kunnen groeien wanneer ze in een pot of bakje zitten. Ook moeten ze het goed doen met de hoeveelheid licht die je muur vangt. Staat jouw muur dicht bij een raam en zal deze veel in het direct zonlicht staan? Dan moet je kiezen voor planten die hier goed tegen kunnen. Hetzelfde geldt voor een muur die vooral in de schaduw zal gaan staan, plaats hier dan planten in die veel schaduw fijn vinden.

Hangpotten en -bakjes

Het is de bedoeling dat je de planten aan het rek gaat hangen. Dit kan je het beste doen om potten en bakken uit te kiezen die je makkelijk aan het metaal kan haken. Wanneer je deze in huis hebt, kan je beginnen met het verpotten van de plantjes en deze leuk in het rek te hangen.

Kamerplanten bij fleurdirect

Heb je je hele plan voor je plantenmuur al klaar en ben je op zoek naar leuke planten om deze mee te vullen? Kamerplanten kopen doe je bij fleurdirect! Bij ons bestel je zelf je planten, kies je er een pot erbij die je mooi vindt en wij bezorgen het geheel bij je thuis!