Zo maak je je huis klaar voor de zomer!

Nu de zomer officieel is begonnen gaat het jeuken en kriebelen om wat dingen in huis aan te pakken of om gewoon naar buiten te gaan en bezig te gaan in de tuin. Wij geven graag wat inspiratie voor het zomer klaar maken van je huis en tuin.

Plaats een overkapping

Een Nederlandse zomer is bijna niet te overleven zonder overkapping. Soms voelt het alsof het nooit gaat stoppen met regenen, dus wil je lekker droog zitten. Andere dagen brandt de zon zo fel dat geen factor 50 je kan redden en wil je het liefst schuilen in de schaduw. Een overkapping biedt natuurlijk de oplossing. Door glazen schuifwanden toe te voegen aan je overkapping kun je er ook ná de zomer nog lang van genieten. Met veranda zonwering aan het plafond kun je zelfs uit een volledig glazen overkapping de zon weghouden en kun je de hele zomer heerlijk genieten van je tuin.

Upgrade je tuinmeubilair

Naast een overkapping is ook goed tuinmeubilair onmisbaar in de zomer. Om goed te kunnen genieten van je tuin, moet je lekker kunnen zitten. Of dat aan een tafel is met stoelen of liggend op een lounge bank is persoonlijk, maar lekker kunnen zitten is voor iedereen een must. Schrob je huidige tuinmeubilair of upgrade met een nieuwe set of nieuwe kussens.

Plaats horren

Een minder leuk klusje is het plaatsen van horren. Hoewel de vorige opties wat leuks toevoegen aan je interieur vind je deze stap misschien een beetje lelijk. Toch is het in Nederland wel nodig om een hoop vervelende beesten buiten je huis te houden. Zorg in ieder geval dat je een soort net of hor bij de achterdeur en bij je slaapkamerraam hebt. Deze heb je in de zomer waarschijnlijk het vaakst open. Denk dus goed na over welke ramen of deuren naar buiten je vaak open hebt staan in de zomer en plaats hier een hor of net voor om alle vervelende muggen en andere beestjes uit huis te houden.