Zo kies je de juiste eetkamerstoel

Het kiezen van de juiste eetkamerstoelen voor uw eettafel is geen eenvoudige beslissing. Als u vaak een etentje organiseert, of gewoon elke avond met uw gezin eet, dan zijn comfortabele eetstoelen een must voor uw huis. Maar met zoveel opties om uit te kiezen, stijl, vorm, armleuningen en meer, is het moeilijk om er zeker van te zijn dat u de juiste aankoop doet. Vandaag deel ik een blog voor de aankoop van de beste eetstoelen voor uw huis.

Arrangementen

Laten we beginnen met de meest voorkomende eetstoelarrangementen. Er zijn drie hoofdtypen eetstoelarrangementen:

Alle bijpassende stoelen

De meest voorkomende eetkamerstoelopstelling bestaat uit 2 of meer bijpassende eetstoelen die rond de tafel worden geplaatst.

Hoofd- en bijzetstoelcombinatie

In sommige eetzalen staan twee statement stoelen tegenover elkaar aan het hoofd en het einde van de tafel. Vervolgens worden er 4 of meer bijzetstoelen langs de tafel tussen de twee hoofden geplaatst. Deze eetkamerstoelopstelling werkt alleen in eetzalen met rechthoekige eettafels.

Onjuiste stoelen

Voor een eclectische uitstraling kunt u kiezen voor een groep misplaatste eetkamerstoelen. Deze optie werkt het best in de industriële stijl van de eetzaal en in de bohemienachtige stijl van de eetzaal. Voor deze opstelling moet elke stoel uniek zijn. Naast deze drie opstellingen kunt u ook gebruik maken van niet-conventionele zitmogelijkheden zoals banken, die ideaal zijn voor kinderen, afhankelijk van uw behoeften.

Tips voor het kopen

Mijn grootste tip voor het kopen van eettafels is om alles op te meten voor het kopen! Zorg ervoor dat u voldoende arm- en beenruimte overlaat voor elke beoogde gast aan uw eettafel. De vuistregel is: 10 centimeter beenruimte (ruimte tussen de zitting en de eettafel), en 2 voet tafelbreedte ruimte voor elke gast aan uw tafel. U moet ook rekening houden met ten minste twee voeten lege ruimte achter elke gast aan uw eettafel terwijl ze zitten