Wat voor soort hond past bij mij?

Photo by Alvan Nee on Unsplash

Photo by Alvan Nee on Unsplash

Je wilt graag een huisdier aanschaffen en je bent er al van overtuigd dat dit een hond gaat zijn. Want je hebt al een kat en wilt wat anders of je ben allergisch voor katten. Wat het ook mag zijn je wilt een hond en je wilt weten of dit ook de goede match is.

Verschillende soorten hondenrassen

Het is goed om je te verdiepen in wat je zoekt en hoe jouw leven eruitziet. Woon je samen of ben je maar alleen? Heb je veel tijd voor het beestje of juist niet? Woon je nog met andere gezinsleden in huis of heb je zelf nog een baby rondkruipen? Dan is handig om te kijken naar kindvriendelijke hondenrassen.

Situatie gebonden keuze natuurlijk

Dameswiki heeft een uitgebreid artikel over kindvriendelijke hondenrassen geschreven. Met de vraag wat voor hond past bij mij? Dan kan er beter eerst gekeken worden naar je eigen situatie. Ook of je in een flat woont of een groot vrijstaand huis hebt. Dit is goed mee te nemen in overweging voordat je een hond aanschaft. Een hond is natuurlijk een dierenvriend voor het leven en je wilt natuurlijk geen problemen ondervinden met bijvoorbeeld de buren.

Overweeg goed bij het nemen van een hond

Je zou ook altijd voordat je een hond aanschaft kunnen polsen bij de buren hoe zij erover denken. Niet dat het beestje is gehaald en het uiteindelijk weer overgeplaatst moet worden. Het is dus goed om vooruit te denken voordat je een beestje in je leven haalt. Maar ga vooral uit op intuïtie. De meest belangrijke keuze maak je op intuïtie en dat je er uiteraard alle voor- en nadelen hebt afgewogen. Door enkel op intuïtie af te gaan kan dit alleen maar op een teleurstelling eindigen. Wanneer je nog goed erover denkt en er paar nachtjes over slaapt dan weet je gevoel het beste waar jij vrolijk van word en wat jij wil in het leven. Dus ga gewoon even kijken en misschien kiest de hond jou wel!