Wat meer de rust opzoeken? Dat doe je zo!

Als we naar het gemiddelde leven kijken van iemand in West-Europa merken we al gauw dat deze persoon het druk heeft. We laten ons praktisch allemaal leiden door alles wat moest gebeuren, op dit moment moet gebeuren en zo gaat moeten gebeuren. Een groot deel van de mensen verwachtte dat dit fenomeen door de corona pandemie iets af zou nemen. Bepaalde afspraken konden toch niet doorgaan en het kwam er eigenlijk op neer dat iedereen wat meer vrije tijd had. Hebben we daarvan geleerd of laten we ons nog steeds leiden door alles wat moet? In dit blog krijg je niet alleen antwoord op deze vraag, maar gaan we je ook uitleggen hoe jij in ieder geval wél die rust kunt gaan ontvangen. Lees vooral gauw verder!

Een leven op basis van structuur

Een groot deel van de mensen zou het ongetwijfeld niet met ons eens zijn, maar verschillende onderzoeken geven aan dat de mens nou eenmaal belang heeft bij structuur. We vinden het fijn als we weten wat ons te doen staat en vooral hoe we het één en ander aan moeten pakken. Hoe zorg je er dan voor dat je meer rust krijgt in combinatie met die structuur?

Vooral door die structuur heel erg toe te passen op je huidige leven. Doordat jij elke dag ongeveer weet wat er moet gebeuren, is de kans klein dat je voor verrassingen komt te staan en zo dus je tijd moet opofferen. We raden je daarom ook aan om je dag op dezelfde manier te beginnen en ook hetzelfde te eindigen. Alles wat hier tussenin gebeurt, heeft een vrije invulling. Zo weet je in ieder geval dat je elke dag rond dezelfde tijd opstaat en hetzelfde kunt verwachten, waar je ’s avonds met een voldaan gevoel rond dezelfde tijd naar bed gaat. Een leven met structuur zorgt voor een enorme rust! 

Geef het werk uit handen

Door af en toe de touwtjes eens een beetje los te laten, creëer je een boel rust in je leven. Het is aan te raden om het werk dat je vandaag te doen hebt af en toe eens een beetje uit handen te geven. Heb je veel planten? Regel dan iemand die jouw planten water geeft of schaf een paar kunstplanten voor buiten aan. Moet je nog veel taken wegwerken voor een bepaalde deadline? Overleg met je werkgever of je collega’s of er het één en ander verdeeld kan worden. Zo ben jij alweer een stap dichter bij die rust waar je naar op zoek was!