Wat is Manuka honing en waar dient het voor?

Waar komt de Manuka honing vandaan?

De Manuka honing mgo 100 is eigenlijk een witte bloem, die afkomstig is van de Manuka struik. De Manuka struik groeit in Nieuw-Zeeland. Van deze mooie struik kan prachtige nectar geproduceerd worden, wat uiteindelijk heerlijke honing oplevert. In Nieuw-Zeeland gebruiken ze geen bestrijdingsmiddelen voor de bijenteelt, dit is een groot voordeel! Als er bestrijdingsmiddelen gebruikt zouden worden, dan gaat dit flink ten koste van de honing. Zonde! Gelukkig letten de imkers goed op het gehele proces van de honing en het behoud van de bijen. Daarom heeft de Manuka honing mgo 100 zijn pure smaak en zijn mooie donkere kleur. Gewoon letterlijk puur natuur! De Manuka honing mgo 100 is ook heerlijk voor op je brood of in je kopje thee.

Waarvoor staat de MGO van de Manuka honing voor?

Tegenwoordig zijn er veel mensen die honing kopen, ze doen bijvoorbeeld honing in hun thee of als ze last hebben van hun keel nemen ze een lepeltje honing. Maar naast deze twee veel voorkomende redenen, werkt de Manuka honing mgo 100 nog voor meer dingen. De Manuka honing is antibacterieel en heeft zelfs een schimmeldodende werking. Omdat de Manuka honing een erg pure honing is, is de werking van deze honing nog veel sterker dan van andere soorten honingen. In Manuka honing zit het bestanddeel Methylglyoxal. MGO is een hoeveelheid van de werkzame stof Methylglyoxal die in de honing zit. De mgo 100 van de Manuka honing geeft dus aan dat de Manuka honing 100 mg Methylglyoxal bevat.

Manuka honing, een erg veelzijdig goedje!

De Manuka honing heeft een hoge schimmeldodende werking, daarnaast werkt de honing ook antibacterieel. De Manuka honing kan je ook erg goed gebruiken bij kleine (brand) wonden. Ook heeft de Manuka honing een zeer positieve werking bij bijvoorbeeld bronchitis, eczeem, astma, acne, tandvleesproblemen, luchtweginfecties, maagzuur en nog veel meer! Naast vloeibare honing om in te nemen, bestaat er ook honing crème. Deze kan gebruikt worden om te smeren op bijvoorbeeld het gezicht. De honingcrème bevorderd het huidherstel, denk maar aan eczeem of acne. Als je last hebt van je darmen, dan kan de Manuka honing daar zeker positief bij helpen. Het is aan te raden om iedere dag 1 tot 3 theelepels honing te nemen, dit werkt positief op de weerstand en op de darmflora.