Waarom een robotmaaier aanschaffen?

Misschien heb je ze wel eens voorbij zien komen, de robotmaaiers. Deze kleine apparaten kunnen je gazon binnen de kortste keer maaien en daar hoef je zelf helemaal niks meer voor te doen. Geen gekluns meer met elektriciteit of benzine. Een mooi gazon die overal gelijk is gemaaid. Natuurlijk hangt hier wel een prijskaartje aan. Zo is een Robomow al te verkrijgen vanaf 1000 euro, terwijl een handmatige grasmaaier al te verkrijgen is vanaf 60 euro. Het is dus best een grote aankoop waarbij je wel waard voor je geld wilt krijgen.

Voordelen van een robotmaaier

Om goed te kunnen beslissen of een robotmaaier de juiste keuze is voor jouw gazon, is het belangrijk om te kijken naar de voordelen. Gelukkig heeft de robotmaaier dat genoeg. Het scheelt je namelijk veel tijd, je hoeft voortaan niet zelf het gras meer te maaien en kan hem zelfs aanzetten wanneer je bijvoorbeeld niet thuis bent. Daarbij heb je nooit meer last van oneven stukken gras. Je kan namelijk precies instellen hoeveel mm/cm je van het gras wilt hebben. Daarbij kan je er ook voor kiezen hoe vaak in de week die je gazon moet maaien en dat zal die dan ook automatisch doen. De robotmaaier heeft een oplaadstation waardoor die altijd terug kan keren naar zijn station om op te laden.

Er zijn natuurlijk heel veel verschillende soorten merken met ieder ook zo zijn eigen specialiteiten. Voor een uitgebreide overzicht is het belangrijk om onderzoek te doen, dit kan bijvoorbeeld bij Omnimatic.

Nadelen van een robotmaaier

Ook dit product heeft zo zijn nadelen en het is aan jou de keuze wat natuurlijk belangrijk is. Het grootste nadeel is de prijs, ze zijn duur in de aanschaf. Daarbij moet je ook redelijk technisch ingesteld zijn om de installatie van de maaier zelf te kunnen doen en ze zijn niet onderhoudsvrij. Op zich vallen deze nadelen nog mee ten opzichte van de voordelen.