Veilige speelplaats voor kinderen

Op plekken waar kinderen spelen, is veiligheid natuurlijk ontzettend belangrijk. Kinderen spelen natuurlijk op veel verschillende plekken. Scholen, peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en andere organisaties zijn daarom vaak op zoek naar een veilige speelomgeving voor de kinderen. Houtsnippers zijn hier een perfecte oplossing voor. Ze zorgen niet alleen voor een veilige en zachte speelplek, maar het is ook makkelijk te onderhouden. Bij 123natuurproducten.nl koop je verschillende soorten houtsnippers. We vertellen je graag meer over de voor- en nadelen van houtsnippers op een speelterrein.

Voordelen van houtsnippers op een speelterrein

Het gebruik van houtsnippers als ondergrond op een speelterrein brengt verschillende voordelen met zich me. Zo zijn houtsnippers een goedkope oplossing voor een veilige speelomgeving en is het product makkelijk verkrijgbaar. Daarnaast zijn houtsnippers in verschillende uitvoeren te koop: van een grove versie tot een gezeefde variant. Wil je meer weten over de verschillende varianten? Bekijk dan de houtsnippers 123natuurproducten voor alle mogelijke variaties. Een ander voordeel van de houtsnippers op een speelterrein is dat het bijdraagt aan het vergroenen van een speelterrein. Kies voor duurzame houtsnippers om het extra milieuvriendelijk te maken. Dit zijn houtsnippers die gemaakt zijn van bomen die niet geschikt zijn voor het maken van bijvoorbeeld planken.

Houtsnippers als valondergrond

Je kunt houtsnippers zelf ‘creëren’ van snoeiafval van bomen, maar je kan het ook aanschaffen van kant-en-klare houtsnippers. Houtsnippers bestaan vaak uit een combinatie van zacht- en hardhout. Daarnaast zijn de houtsnippers zo goed als splintervrij en ze hebben een dempende werking. Als kinderen vallen op een speelplaats, komen ze dus minder hard op de grond terecht. Houtsnippers gaan over het algemeen jarenlang mee. Na verloop van tijd is het wel aan te raden om de snippers te vervangen, vooral als er veel gebruik wordt gemaakt van de speelplaats. 

Soorten houtsnippers en de nadelen

Houtsnippers zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Je hebt de keuze uit verschillende grofheden en kleuren. Het nadeel van houtsnippers op een speelterrein is dat er periodiek onderhoud nodig is, vooral als er veel gebruik wordt gemaakt van de speelplaats. Daarnaast kunnen houtsnippers verschuiven. Een laatste nadeel is, is dat het product minder geschikt is voor rolstoelen.