Uw vakantie in Zeeland

Een plek waar altijd de zon schijnt. Waar je niet alleen vele soorten vogels kunt spotten maar ook de meest bijzondere dieren van dichtbij kunt spotten. Welkom in Zeeland! Vakantiepark de Zeeuwse parel is een Vakantiepark in Tholen die u als uitvalsbasis kunt gebruiken om de Zeeuwse ‘Big Five’ te zien. De bruinvis, de flamingo, de zeehond, het damhert en de zeearend.

Bruinvis

In het grootste Nationaal Park van Nederland, Nationaal Park Oosterschelde, betaal je geen honderden euro’s om een walvisachtige te spotten. In de Oosterschelde zijn bruinvissen regelmatig te zien.  Vanaf een boot, maar ook gewoon vanaf de kant.

Flamingo

Van september tot en met april kan je gegarandeerd een hele groep flamingo’s spotten in het Grevelingenmeer op de rand van Zeeland en Zuid-Holland. Deze groep flamingo’s komt over uit Duitsland en overwintert in Nederland. Het gaat hier niet om slechts één flamingo, maar een hele groep! Vanaf de dijk bij Oude-Tonge heb je het beste uitzicht op de groep flamingo’s.

Zeehond

Als we zeehonden spotten tijdens een trip in het buitenland roepen we spontaan: Oooh! en Aaah!

Maar in heel Zeeland duiken er zeehonden op. Op de zandplaten in het Grevelingenmeer, de Oosterschelde, de Westerschelde, de Voordelta, bij Neeltje Jans of gewoon op het strand bij Vlissingen. Ook hier geldt bekijk ze op gepaste afstand.

Damhert en ree

In de schemering van de ochtend of avond kan je damherten (en reeën) tegenkomen in het bos of duin. Ze zitten voornamelijk in het natuurgebied Oranjezon bij Oostkapelle of in de bossen op de ‘Kop van Schouwen’ (Boswachterij Westerschouwen). In de bronsttijd, september en oktober, hoor je de mannetjes burlen.

Zeearend

In 2018 is er voor het eerst een zeearend in Zeeland geboren, in het natuurgebied Slikken van de Heen vlakbij Sint-Philipsland. De vogel is inmiddels geringd waardoor natuurorganisatie Stichting Het Zeeuwse Landschap hem kan volgen en herkennen. Er worden met enige regelmaat jonge zeearenden gespot in Zeeland. De zeearend kan 92 centimeter groot worden en kan een vleugelspanwijdte ontwikkelen van 2 tot 2,5 meter. Daarmee verdient de zeearend toch wel terecht een plekje in de ‘Big Five’ van Zeeland!