Uit welke soorten schuttingen kan ik kiezen?

Steeds meer mensen maken gebruik van een schutting. Dat is heel erg fijn, dat stukje privacy. Je hebt door de schutting een stukje tuin helemaal voor jezelf, zonder dat er telkens mensen zomaar je tuin in kunnen kijken of zelfs zomaar in kunnen lopen. Een schutting is dus heel erg praktisch, maar behalve praktische redenen is het ook verstandig om na te denken over wat voor soort schutting je in je tuin wilt plaatsen. Het is goed om een passende sfeer te bepalen voor in jouw tuin. Kies zorgvuldig de materialen uit, want het is fijn dat de sfeer in je tuin net zo goed op elkaar aansluit als de sfeer in je huis. In dit artikel bespreek ik de meest voorkomende soorten schuttingen, zodat jij een inschatting kan maken welke soorten schuttingen wel of misschien juist niet bij jou passen.

Houten schuttingen

Wil je schuttingen kopen? Dan is de kans groot dat je direct denkt aan een houten schutting. Niet gek, want deze zijn razendpopulair. Het voordeel van houten schuttingen, is dat ze passen in ieders budget. Dit komt doordat er hartstikke veel verschillende soorten hout beschikbaar zijn. De keuze en mogelijkheden zijn eindeloos. De levensduur van houten schutting is zo’n 10 tot 15 jaar. Let op: verdiep je in de hoeveelheid onderhoud dat een schutting nodig heeft. Zo hebben grenen en vuren schuttingen regelmatig onderhoud nodig, terwijl hardhouten schuttingen minder onderhoud vergen.

Kunststof schuttingen (composiet)

Liever weinig onderhoud, maar tegelijkertijd een moderne schutting? Dan kan een kunststof schutting een perfecte uitkomst bieden. Daarnaast is deze schutting erg milieuvriendelijk, aangezien er gebruik wordt gemaakt van gerecycled materiaal. Nog een pluspuntje: ook een lange levensduur.

Natuurlijke schuttingen

Wil je gaan voor een geheel natuurlijke schutting, dan kun je kiezen voor allerlei verschillende natuurlijke materialen, zoals bamboe, wilgentenen en klimop planten. Een perfecte oplossing voor wat extra groen in je tuin.