Tuinieren voor beginners, met deze tips lukt het!

Tuinieren voor beginners

Tuinieren voor beginners

Je bent net verhuisd of hebt een eigen woning gekocht. Nu is het tijd om alles in te richten, ook de tuin, maar je hebt helemaal geen groene vingers. Met deze tips over tuinieren voor beginners gaat het zeker lukken!

Ken je tuin

Allereerst is het belangrijk dat je je tuin een beetje kent. Kijk vooral naar de lichtinval, de ligging van je tuin en tegen wat voor weersomstandigheden je tuin moet kunnen. In Nederland hebben we namelijk erg wisselvallig weer. Zou je toch een palmboom in je tuin willen waar je in de zomer een cocktail onder kan drinken, is dat zeker niet onmogelijk. Vraag bij een tuincentrum gewoon naar de mogelijkheden. Zo is dat ook met een tuin waarbij je veel schaduw hebt.

Schetsen maar!

Heb je inspiratie opgedaan bij een tuincentrum of op het internet en weet je ongeveer welke planten je zou willen? Teken dan eens je tuin uit. Waar komen de planten, waar heb je een stukje gras? Komen de planten los in de grond of wil je gebruik maken van plantenbakken? Wil je een tuinhuis, waar komt die en van welk materiaal? Let wel op dat als je een tuinhuis of overkapping wil, dat je op tijd een vergunning aanvraagt. Teken gewoon een paar verschillende opstellingen en denk ook een keer outside the box!

Aan de slag!

Je hebt uitgestippeld waar je wat wil hebben en je weet welke planten je in huis wilt halen. Tijd om aan de slag te gaan. Dit kan natuurlijk niet zonder het juiste gereedschap, denk dan aan handschoenen, schoffels of een schep. Zit alles in de grond? Vergeet het dan niet goed te besproeien en uiteindelijk om alles bij te houden. Je hoeft namelijk geen groene vingers te hebben om een tuin makkelijk bij te houden.

Geen tuin buiten of erg veel ruimte, maar wil je wel tuinieren. Wat dacht je dan van een verticale tuin? Deze past ideaal op jouw balkon of zelf binnen!