Tips voor het verbouwen van de tuin

Soms is je tuin wel toe aan een flinke opknapbeurt. Misschien wil je nieuwe planten en bloemen of wie weet moet heel je tuin op de schop en ga je deze herindelen. Dit vraagt om een goede voorbereiding en aanpak. Maar hoe kun je jezelf nu het beste voorbereiden op een grote tuinverbouwing en waar moet je allemaal rekening mee houden? Wij vertellen je er graag meer over, lees dus snel verder! 

Maak een plan van aanpak 

Bij grote tuinverbouwingen raden we je aan om van te voren een plan van aanpak te maken. Hierin kun je beschrijven wat precies je doel is en wat er moet gebeuren. Je kunt dus ook het budget beschrijven, de benodigde materialen en een tijdsplanning. Zo zie je tijdens de verbouwing precies wat er nog moet gebeuren en of je op schema loopt. 

Koop materialen slim in 

Als je veel materialen nodig hebt, zoals hout bijvoorbeeld, dan is het slim om dit van te voren al te kopen. Let op aanbiedingen en kijk bij meerdere winkels waar ze de spullen hebben die je nodig hebt en kies vervolgens de goedkoopste of de beste materialen uit. Dit scheelt een hoop stress. Stel je voor dat je op het laatste moment de materialen nog moet kopen, loop je het risico dat producten uitverkocht zijn of dat ze niet genoeg hebben. Dan loopt je verbouwing dus vertraging op. 

Waar ga je je afval laten? 

Een ander punt dat we graag willen benadrukken is dat je tijdens een verbouwing veel afval krijgt. Het is dus verstandig om van te voren in te schatten wat voor afval je krijgt en waar je dit gaat laten. Het kost veel tijd om telkens heen en weer te rijden naar de stort. Daarom kun je bijvoorbeeld ook een goedkope afvalcontainer huren en deze vlakbij de tuin zetten. Zo kun je je afval kwijt in de container en hoef je maar één keer de container op te laten halen. 

Sanitaire voorzieningen 

Verder kan  het zijn dat je aannemers inhuurt of mensen die de tuin komen opknappen. Wil je liever niet dat deze mensen door je huis lopen met vieze schoenen om naar het toilet te gaan? Dan kun je ook sanitaire voorzieningen huren. Zo kun je een toilet in de tuin zetten, waar mensen naar de wc kunnen gaan zonder dat ze door je huis lopen. Ook wel fijn als je niet thuis bent.