Slimme buitenverlichting kiezen

Naarmate onze huizen steeds slimmer worden, ben je misschien buiten het huis gaan kijken naar mogelijkheden om je uitgaansgebieden en veiligheid op te frissen. De gestaag groeiende markt voor slimme apparaten, gestimuleerd door marketing van de grote tech-spelers, heeft meer apparaatmerken naar voren gebracht en een toenemende focus op het buitenleven.

Slimme camera’s en deurbellen hebben hier misschien voorop gelopen, maar er is nu een reeks verlichtingsopties beschikbaar tegen verschillende prijsklassen en niveaus van slimme integratie. We bekijken de beste opties in elke categorie. Maar eerst moeten we definiëren wat die categorieën zijn.

WAT IS BUITENVERLICHTING?

Wanneer iemand aan buitenverlichting denkt, gaat hij waarschijnlijk naar nul in een van de verschillende typen. Iedereen ziet dit anders, dus ik ben doorgegaan en heb dit opgesplitst in een paar verschillende categorieën om er zeker van te zijn dat we alle bases behandelen en u misschien enkele ideeën geven die u misschien over het hoofd hebt gezien.

Slimme lampen

De meest elementaire slimme verlichtingsopties zijn de slimme verlichting. Hoewel de meeste hiervan bedoeld zijn voor gebruik binnenshuis, zijn er een paar die ook geschikt zijn voor buitenshuis. Deze kunnen zoals gewoonlijk in stopcontacten voor buitenverlichting worden gebruikt, terwijl u ervoor zorgt dat de smart verlichting niet worden geraakt door stof en vocht.

Buitenverlichtingsarmaturen

Dit zijn de typische decoratieve, vast bedrade verlichtingsarmaturen die aan de buitenkant van gebouwen en andere constructies zijn bevestigd. Ze gebruiken meestal standaard gloeilampen intern en bieden een aantrekkelijke behuizing die de lampfitting tegen de elementen beschermt. Hoewel u elk standaardarmatuur kunt gebruiken en eenvoudig een slimme lamp kunt plaatsen, zijn er ook enkele op maat gemaakte buitenopties die LED-verlichting in de behuizing zelf integreren.

Schijnwerpers

Dit type verlichting wordt meestal op het lichtnet gevoed, hoewel het nog steeds een lage spanning kan hebben. Deze lampen zijn bedoeld om een ​​brede hoek, heldere verlichting te geven over een groot gebied en zijn te vinden in wit of gekleurd, aan de muur gemonteerd of in de tuin.

Padverlichting

Deze vrijstaande apparaten worden soms sokkel- of bolderarmaturen genoemd en zijn ontworpen om rond verharde gebieden en looppaden te worden geplaatst om een ​​minimaal verlichtingsniveau te bieden om ’s nachts rond te bewegen. Sommige zijn natuurlijk een stap verder gegaan en bieden ook kleur- en helderheidsaanpassing.

Feature Spot Lights

Deze lampen zijn het tegenovergestelde van overstromingen, in die zin dat ze een smallere lichtafstand geven om tuinelementen te benadrukken en sfeer aan uw buitenruimte toe te voegen. Ze variëren in helderheid en kunnen worden gevoed door batterijen of bedraad. Hoewel ze meestal in de tuin worden geplaatst, kunnen sommige optioneel aan de muur worden gemonteerd om als downlights te dienen.

String / Strip-lampen

Deze is iets meer open, omdat deze decoratieve verlichtingsopties in verschillende vormen kunnen voorkomen; lichtslangen, lichtstrips of snoeren van individuele lichten. Dit waren de laatste die een beetje slimmer zijn geworden, maar we beginnen nu een paar opties te krijgen.

VOORDELEN VAN SLIMME BUITENVERLICHTING

Net als bij slimme binnenverlichting, zijn er verschillende voordelen te behalen door uw buitenverlichting te integreren met een smart home-platform. Of het nu Apple’s HomeKit, Samsung’s Smart Things of zelfs maar een populaire stemassistent zoals Alexa of Google Assistant is, u kunt profiteren van gemak, afstandsbediening en automatiseringsmogelijkheden die uw huiselijk amusement en uw huisveiligheid kunnen verbeteren.

Een leuk voordeel dat de meeste integratie-opties u zullen geven, is een soort scènecontrole. Hiermee kunt u een reeks lampen en apparaten instellen om te activeren met een enkele opdracht of druk op de knop. Stel bijvoorbeeld een aantal buitenverlichting in op verschillende vooraf ingestelde kleuren, zet een waterornament aan en start een playlist op je buitenspeakers.

Aan de andere kant van het spectrum kun je beveiligingscamera’s, bewegingssensoren of contactsensoren aan poorten of deuren koppelen om bepaalde lichten automatisch te activeren en ze vervolgens weer uit te schakelen wanneer ze niet nodig zijn. Dit kan indringers afschrikken en zorgen voor betere verlichting voor het vastleggen van nachtelijke activiteiten op beveiligingscamera’s.

Enkele van de onderstaande opties zijn bewegingssensoren, wat een leuke bonus is, terwijl andere een apart apparaat nodig hebben. Afhankelijk van je smarthome-platform kun je mogelijk sensoren van derden integreren om je verlichting te bedienen, beveiligingscamera’s als bewegingssensoren gebruiken, of je moet bij hetzelfde merk blijven als ze een sensor aanbieden, zoals Philips Hue of Ring .