Planten in potten voor de extra uitstraling

Vooral in het voorjaar en de zomer zorgen planten in potten voor de gezellige uitstraling in je tuin. Zeker voor mensen die van gemiddeld veel bestrating houden. Planten geven je tuin een groene sfeer en maken het ook nog eens gezellig, door veelkleurige potten. Met een paar kuipplanten krijg je een vakantiegevoel in je eigen tuin.

Variatie in potten

Zet je een paar verschillende potten bij elkaar in een groepje dan creëer je allemaal kleine tuintjes. Zeker als je bedenkt wat er aan variatie aan plantenbakken is. Kijk bijvoorbeeld eens in de Elho webshop als je op zoek bent naar een bijzondere bloempot. Door te variëren in hoogte en breedte ontstaat er ook nog eens een speels effect. En zet je de potten in een andere hoek van de tuin, dan heb je in een handomdraai een ander uitzicht.

Kleurrijk geheel

De bloeiende tuinplanten die je in de potten plaatst maken dat je tuin een beetje kleur krijgt. Een heerlijk zomers gevoel krijg je van de kleurenpracht. Zodra de zon onder is, ga je met de gieter met regenwater langs de planten. Niet alleen goed voor de plantjes, het is een relaxt klusje waarmee je je gedachten kunt verzetten. Een regenton is dan wel handig om te hebben. Niet alleen omdat je er duurzaam water mee gebruikt, ook omdat je er kostbaar leidingwater mee bespaart. Vooral als het buiten erg warm is en water schaars.

Toch een beetje tuin

Hoewel we er steeds meer van bewust worden dat een bestraatte tuin niet goed is voor de biodiversiteit, zijn er nog steeds veel tuinen die vooral bestraat zijn. Jammer, want meer groen zorgt ervoor dat de warmte door het groen geabsorbeerd wordt en overtollig regenwater zijn weg naar de bodem weet te vinden. Ben jij toch van de tegels? Dan zorg je met planten in potten wel voor de groene blikvangers.