Op zoek naar een mooie tuinhaard?

Tuinhaarden bestaan in allerlei soorten en maten. Wil jij je terras, veranda of tuin opleuken met een mooie tuinhaard? Dan heb je dan ook een hoop te kiezen! In dit blog zetten we de mogelijke opties voor je op een rijtje, zodat jij zometeen weet welke soort het beste bij jouw wensen past. Kies jij bijvoorbeeld voor een dichte buitenhaard, of juist een open model? En mag de haard op hout gestookt zijn, of juist op gas of pellets? We lichten een aantal mooie tuinhaarden voor je uit. Wil je meer weten, of het advies inwinnen van een expert? Ga dan eens langs bij een specialist, zoals Kachels- en Haardenwinkel!

Maak kennis met de Hwam Cubis

Een opvallende buitenhaard is de Hwam Cubis, één van de nieuwste modellen van dit Deense kachelmerk. Zoals de naam al aangeeft heeft deze haard een kubusvorm. Hij is uitgerust met een lange schoorsteen, die ervoor zorgt dat je geen last hebt van de rook wanneer je er gezellig omheen zit. De haard geeft comfortabel veel warmte, waardoor hij koele zomer- of lenteavonden aangenaam kan maken. Wanneer je op zoek bent naar een houtkachel voor in de tuin, dan is de Hwam Cubis een uitstekende mogelijkheid.

Combineer eten met gezellig zitten

Ben je op zoek naar een tuinhaard die niet alleen leuk is, maar ook functioneel? Tegenwoordig zijn er veel haarden op de markt die naast sfeer ook een andere functie hebben. Denk aan een compartiment boven de vlammen die ook als oven gebruikt kan worden. De Reny Quercus is hier een goed voorbeeld van. Deze haard beschikt over een ingebouwde oven, waar je heerlijke pizza’s of broden in af kunt bakken. Ook andere ovengerechten kunnen er natuurlijk in bereid worden. Heerlijk wanneer je een gezellig etentje wilt combineren met het lekkere buitenleven.

Genieten aan een vuurschaal

Een vuurschaal of vuurtafel is ook een mooie keuze wanneer je op zoek bent naar een echte sfeermaker voor op het terras. Zo’n haard, die vaak een gashaard is, zorgt onmiddellijk voor een knusse sfeer. Je kunt er gezellig met gasten omheen zitten op een zwoele zomeravond, of hem aansteken om een wat frissere avond in de lente of herfst comfortabeler te maken. Ook vuurschalen en -tafels bestaan er in allerlei soorten en maten. Een uitvoering in cortenstaal staat bijvoorbeeld bijzonder mooi in de tuin, maar ook anders afgewerkte modellen zijn beschikbaar.