Op vakantie naar het buitenland of de tuin?

Nu dat we weer uit de lockdown komen en het advies voor buitenlandse reizen nog steeds constant verandert, vragen vele Nederlanders zich af of dat we nu wél of niét op vakantie kunnen naar het buitenland deze zomer. Velen van ons zijn nog aan het bijkomen van geannuleerde reizen of vertraagde terugbetalingen, en de angst voor boeken slaat toe. Toch denken wij dat er een aantal goede opties zijn. Het reisadvies Ibiza is bijvoorbeeld erg positief, maar er zijn nog meer opties!

Naar het buitenland

We kunnen niet wachten op het moment dat we weer door de straten van Santa Eulalia Ibiza kunnen slenteren. Maar misschien had jij wel een andere bestemming in het hoofd. Gelukkig zijn er steeds meer landen die op geel gaan, zelfs buiten Europa! Je kunt bijvoorbeeld al op vakantie gaan naar Thailand of Rwanda, wie had dat zo snel gedacht? Maar ook een groepsreis Nepal ziet er veelbelovend uit. Natuurlijk kun je ook denken aan het altijd zonnige Aruba, Bonaire, Curaçao of Sint Maarten. Liever iets dichterbij huis? Dan zijn Ierland, Finland, Malta, Portugal of Roemenië goede opties. Zoals je al leest, is er genoeg verscheidenheid aan ‘gele landen’. Wil je enkel op vakantie naar een ‘groene bestemming’. Dan zal je moeten kiezen tussen Saba en Sint-Eustatius, allebei gelegen in het Caribisch gebied.

Vakantie in Nederland

Wil jij toch liever nog een jaar afwachten? Dat kan natuurlijk ook en niemand zal je dat kwalijk nemen. Je kunt op vakantie gaan in Nederland, of gewoon genieten in de tuin. Zoals je deze week merkt hebben we hier ook lekker weer, dus je zult ook in Nederland echt kunnen genieten deze zomer. Maak uitstapjes naar het strand, de bossen of bezoek de Waddeneilanden. Probeer in ieder geval iets te zien waar je nog nooit bent geweten. Waarschijnlijk zal het je verbazen hoe mooi ons eigen land is! Daarna lekker je vakantiedagen opmaken in je gerenoveerde tuin, is natuurlijk ook heerlijk.