Maak je huis klaar voor de winter

Het is weer vroeg donker en de avonden zijn weer langer. Ook wordt het weer steeds kouder buiten. Daarom is de winter hét seizoen dat we veel binnen doorbrengen. Dan wil je natuurlijk wel dat je huis lekker warm en gezellig is. Hier zijn een aantal tips hoe jij jouw huis klaar maakt voor de winter!

Sfeerverlichting

Het plaatsen van sfeerverlichting in je huis zorgt voor veel gezelligheid. Denk hier aan bijvoorbeeld lichtsnoeren van LED verlichting. LED verlichting verbruikt minder stroom en het heeft een lange levensduur. Perfect voor in de wintermaanden dus! Een ander voordeel aan LED verlichting is dat de lampjes niet heet worden. Je kunt je vingers er dus niet aan branden. In december kun je natuurlijk ook alvast beginnen met het plaatsen van kerstverlichting in je huis. Denk aan een kerstboom met leuke verlichting of andere decoratie.

Kaarsen

Kaarsen zorgen voor warmte en levendigheid in je huis. In de winter kun je gaan voor kaarsen in warme winterkleuren. Dit is meteen een leuke extra toevoeging aan je interieur. Denk bijvoorbeeld aan kleuren als rood, bruin en crème. Je kunt ook voor geurkaarsen gaan. Deze brengen niet alleen extra sfeer mee door hun kleur, maar ook door hun lekkere geur. Echte winterse geuren zijn kaneel, sinaasappel en appel.

Plaids en kussens

In de winter wil je graag een warme sfeer creëren in je interieur. Ga daarom voor zachte stoffen om bijvoorbeeld je kussens. Ook kun je een lekker warm en zacht plaid op de bank leggen. Hier kun je ’s avonds lekker onder kruipen. Zo hoef je niet bang te zijn dat je het koud krijgt in de koude wintermaanden. Of denk bijvoorbeeld aan een dik wollen vloerkleed voor op de grond. Al deze attributen zorgen voor een warme uitstraling in huis en dat is natuurlijk wat je wilt in de winter!

Raamdecoratie

De keuze van je de juiste raamdecoratie in de winter is ook erg belangrijk. Er zijn veel soorten raamdecoratie met een isolerende werking. Hiermee zorg je ervoor dat je kamer lekker warm blijft. De soorten raamdecoratie van ilumio die vooral worden gebruikt als isolerende raamdecoratie zijn: gordijnen, plisségordijnen en rolgordijnen. Met deze raamdecoratie blijft de warme lucht extra lang hangen in je huis. Hierdoor bespaar je ook kosten op de energierekening. Mooi meegenomen dus! Raamdecoratie geeft dus niet alleen sfeer aan een ruimte, maar zorgt er ook voor dat je kamer lekker warm blijft tijdens de koude wintermaanden. Ga voor isolerende of andere soorten raamdecoratie naar de website van ilumio.

Nieuwe kleuraccenten

De juiste kleuren in je huis zorgen voor een ontspannen sfeer. Nieuwe kleuren kun je op veel manieren aan je interieur toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan gekleurde accessoires, nieuwe raamdecoratie in een andere kleur of natuurlijk een nieuwe kleur op de muren. Winterkleuren kunnen warme, koude of neutrale kleuren zijn. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uit gaat. Zorg wel dat de kleuren allemaal bij elkaar passen en dat het niet te veel wordt. Je wilt het natuurlijk niet te druk maken.

Decoratie

Als je aan december denkt, denk je ook aan kerst. Je kunt er dus voor kiezen om je huis alvast leuk de decoreren voor kerst. Er zijn namelijk erg veel kerstdecoraties te verkrijgen rond de kerstperiode. Zo kun je niet alleen een kerstboom opzetten, maar heb je nog veel meer andere leuke kerstdecoraties voor in je huis. Je wilt je huis natuurlijk ook gedecoreerd hebben in de overige wintermaanden. In deze maanden kun je gaan voor bijvoorbeeld kaarsen, winterkransen of een leuk wintertafareeltje voor op de tafel. Zo zijn er nog veel meer mogelijkheden en kun je jouw creativiteit de vrije loop laten gaan.

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er veel mogelijkheden om jouw huis klaar te maken voor de winter. Er zijn veel verschillende manieren om die warmte en gezelligheid naar binnen te halen. Hopelijk heb je wat inspiratie op kunnen doen door middel van dit blog!