Lekkere recepten met honing

Honing. We kennen het allemaal als een goede vervanging van suiker in zoete baksels en als het favoriete eten van Winnie de Poeh. Maar wist je dan honing ook nog een gezond is en vele medicinale positieve effecten heeft op het lichaam? Honing is niet alleen een gezond voedselproduct, maar ook is het een fantastisch ingrediënt in verschillende verzorgingsproducten. Je hebt ontzettend veel verschillende soorten honing en deze hebben allemaal zo hun eigen specialiteiten. Om jou te inspireren vaker honing te consumeren, delen we vandaag een aantal lekkere en originele recepten met je.

Hartige recepten

Hoewel we natuurlijk vooral geneigd zijn om honing te gebruiken als vervanging van suiker in bijvoorbeeld thee, zoete baksels of andere zoete lekkernijen, ontleent honing zich ook uitstekend voor hartige recepten. Honing-mosterdsaus kennen we natuurlijk allemaal, maar er zijn nog een hoop andere hartige gerechten waar je honing in kunt verwerken. Gebruik het bijvoorbeeld als hoofdingredient van een dressing gebruiken bij een aziatische salade met gamba’s. Of maak een aspergetaart met geitenkaas en honing, een combinatie die het ook erg goed doet. Hoewel het op het eerste gezicht vaak een gekke combinatie lijkt, gaat het zoete van honing vaak goed samen met hartige ingrediënten.

Meer dan alleen een voedselproduct

Na al deze lekkere recepten ben je vast benieuwd waar je honing kunt kopen. Het wordt natuurlijk gewoon in de supermarkt verkocht, maar 100% echt natuurlijk zuivere honing zonder toegevoegde suikers is af en toe wat lastiger te vinden. De honingwinkel heeft een uitgebreid assortiment aan verschillende soorten honing. Tevens verkopen zij producten zoals shampoo’s waar honing als werkende ingrediënt in wordt gebruikt. Want naast dat je honing natuurlijk kunt consumeren, is het ook een ontzettend goed verzorgingsproduct voor bijvoorbeeld je haar. Ook zijn er soorten honing zoals Manuka honing die je kunt gebruiken bij een onzuivere huid.