Kun je in de winter een trampoline gebruiken?

Tijdens de winter kan het verleidelijk zijn om het idee van buiten spelen op te geven en binnen gezellig samen te zijn met films, videogames en andere zittende activiteiten. En hoewel we altijd dol zijn op een goed excuus om films te kijken, is de waarheid dat gematigde buitenactiviteiten, zelfs als het koud is, veel voordelen kan hebben voor zowel kinderen als volwassenen.

Buitenspelen zorgt ervoor dat uw gezin naar buiten gaat en weg van de virussen en bacteriën die zich in de winter binnen opbouwen. Dat betekent minder blootstelling aan die vervelende ziektekiemen die zo vaak voorkomen als het koud is. Het verhoogt ook de blootstelling aan waardevolle voedingsstoffen, zoals vitamine D, die afkomstig zijn van blootstelling aan zonlicht. De gezondheidsvoordelen op korte en lange termijn van vitamine D zijn enorm, maar ook tijd buitenshuis doorbrengen kan uw gezin helpen gezonder te blijven dan wanneer u zich gewoon binnen verschuilt.

De truc voor buitenspelen in de winter is om je gepast te kleden, je grenzen te kennen en veilige activiteiten te vinden waar je kinderen aan kunnen deelnemen.

Dit is waar je trampoline in de achtertuin van pas kan komen. Als je ervoor kiest om hem in de winter buiten te houden, kan je trampoline een geweldig hulpmiddel zijn om je gezin aan te moedigen naar buiten te gaan en te genieten van die koele, frisse lucht.

Kun je in de winter op je trampoline springen?

Het gebruik van trampolines in de winter is een geweldige bron van beweging en plezier, maar elk gebruik van een trampoline tijdens koud weer moet veilig gebeuren.

Als je op een locatie woont waar tijdens de wintermaanden vaak veel sneeuw valt of harde wind wordt meegemaakt, is het misschien geen goed idee om je trampoline buiten te laten staan. Het gewicht van sneeuw kan een trampoline ruïneren en harde wind kan hem door je tuin blazen. Als je in een gebied woont waar het slecht weer kan zijn, is het waarschijnlijk een goed idee om je trampoline uit elkaar te halen en deze in de winter binnen op te bergen.

Als u echter in een meer gematigd winterklimaat leeft, is het misschien niet nodig om uw trampoline op te bergen wanneer het kwik op de thermometer naar het zuiden gaat. De kou alleen beschadigt een trampoline doorgaans niet. De grootste uitdagingen zijn blootstelling aan vocht – inclusief regen en sneeuw – en blootstelling aan harde wind die het kan laten waaien.

Trampoline Winterverzorging

Als je bereid bent om wat tijd te besteden aan het voorbereiden van je trampoline voordat je de sneeuw en wind in de gaten houdt, kun je hem op zijn plaats houden en gebruiken op de dagen dat slecht weer je niet binnen houdt. Als u in een meer gematigd tot mild winterklimaat leeft, zijn er slechts een paar stappen die u moet nemen om het te beschermen tegen elk winterweer dat u kunt tegenkomen:

1. Verwijder de framekussens en berg ze binnen op als u ze niet gebruikt

Door de framekussens te verwijderen, voorkomt u dat ze beschadigd raken door vocht van regen of sneeuw. Deze zijn eenvoudig op te vouwen en binnen op te bergen zonder veel ruimte in te nemen. Als u ervoor kiest om de framepads niet te verwijderen, zorg er dan voor dat ze zijn afgedekt met een weerbestendige hoes om te voorkomen dat ze in contact komen met vocht.

2. Verwijder sneeuw van het springkussen zodra dit veilig kan

Als u zich sneeuw op de pad laat opstapelen, kan het gewicht uw trampoline beschadigen. Een bezem zou voldoende moeten zijn om alle sneeuw te verwijderen. Gebruik geen schop of sneeuwfrees. Een schop kan het oppervlak van de pad krassen of scheuren, en een sneeuwblazer kan deze beschadigen als uw blazer warmte afgeeft.

3. Overweeg om een ​​beschermhoes te gebruiken als uw trampoline niet in gebruik is

Een trampoline afdekhoes kan het springkussen beschermen, evenals de framepads als u ervoor kiest om ze ook aan te laten. Wees echter voorzichtig als u ervoor kiest uw trampoline af te dekken. Een hoes kan vocht op het oppervlak van de trampoline vasthouden, waardoor schimmel kan groeien. Als je ervoor kiest om een ​​hoes te gebruiken, zorg er dan voor dat je deze regelmatig verwijdert om je trampoline te laten drogen. Als er zich sneeuw ophoopt op de hoes, verwijder deze dan met een bezem van de hoes, net zoals u zou doen als het springbed zelf zou worden blootgesteld.

4. Gebruik trampolineankers om hem veilig op zijn plaats te houden

Zoals de naam al doet vermoeden, verankert een trampoline verankeringsset de trampoline aan de grond om te voorkomen dat hij door je tuin wordt geblazen als de wind opsteekt. Ankers zijn vooral een goed idee als u in een gebied woont waar veel wind staat.

Het is vermeldenswaard dat trampolineankers elk moment van het jaar een goede investering zijn als u in een gebied woont waar harde wind vaak voorkomt. Omdat de ankers de grond ingaan, is dit in feite iets dat u wilt doen voordat het koud weer komt, zodat de grond zacht genoeg zal zijn om de ankers in de grond te verankeren.

5. Inspecteer regelmatig het frame, de veren en het springkussen

Het inspecteren van je trampoline is belangrijk om er zeker van te zijn dat het winterweer er geen onverwachte schade aan toebrengt.

Als de schade vroegtijdig wordt ontdekt, is het gemakkelijker om te herstellen of om verdere, onherstelbare schade te voorkomen. Voordat uw gezin begint te spelen, moet u een paar minuten de tijd nemen om rond de trampoline te lopen en eventuele plekken op te merken die lijken te zijn versleten sinds de laatste keer dat de trampoline werd gebruikt. Pak eventuele veiligheidsproblemen aan voordat u uw gezin laat beginnen met springen.