Het type groeistructuur dat wordt gebruikt, bepaalt de efficiëntie en productiviteit van een kasoperatie. Omdat er zoveel stijlen zijn om uit te kiezen is het  van cruciaal belang om de voor- en nadelen van elk te leren kennen. Kassen kunnen van verschillende materialen worden gemaakt. Aluminium en hout behoren tot de meest geprefereerde materialen. Aluminium is het meest kosteneffectief en gaat lang mee. Geëxtrudeerd aluminium is er in verschillende vormen en diktes. Dit materiaal kan vervolgens worden gebruikt om de belangrijkste structurele elementen te creëren. Hout wordt meestal minder gebruikt omdat het snel verslechtert in de vochtige atmosfeer van de kas. Deze zwarte tuinkas is de meest kosteneffectieve en lucratieve optie.

Een kasstructuur onderhouden

Een kas is een constructie met een helder dak en heldere zijkanten, vaak van glas. Kassen maken het mogelijk om het hele jaar door te tuinieren. Kassen kunnen zo klein zijn als een schuur of zo groot als een industriële constructie. Kasbouwpakketten zijn verkrijgbaar bij de meeste bouwmarkten waarmee je een typische kas kunt bouwen met je eigen tuinkas accessoires. Je kunt een expert inhuren als je iets groters en persoonlijker wilt. Het regelmatig schoonmaken van de ramen van je kas is nodig om meer licht binnen te laten, aangezien planten zonlicht nodig hebben om te overleven. Het is ook voldoende om wat natuurlijke schaduw te hebben. Kunstmatige zonwering is een optie als je buiten niet genoeg ruimte hebt om bomen te kweken. Je kunt ook overwegen om rolgordijnen in de kas te plaatsen om planten tegen de zomerzon te beschermen.

Positief effect van tuinkassen

Hoogproductieve landbouw stelt boeren in staat meer voedsel te verbouwen op minder land. Dit resulteerde in een vermindering van de conversie van natuurlijke naar agrarische landschappen. Leren om op een duurzame meer voedsel te verbouwen op minder land zal de komende decennia een topprioriteit zijn. Dit is vooral omdat ontbossing en vernietiging van habitats tot de belangrijkste oorzaken behoren van een aanzienlijke milieu-impact op de voedselproductie.