JOUW HUIS EN TUIN KLAAR VOOR DE ZOMER

Het is bijna zomer! Het zonnetje komt steeds vaker kijken, het blijft steeds langer licht en de tropische temperaturen komen eraan. Heerlijk! Zeker nu we veel thuis aan het werk zijn, is het leuk om je huis en tuin te pimpen. Geef ze een zomerse look en houd het binnen koel. Hoe je dat doet? Dat lees je in deze blog.

Lichte kleuren

Om jouw huis helemaal klaar te maken voor de zomer, gebruik je lichte kleuren. Denk aan een witte of pastelkleur op de muren. Geel geeft veel energie en is een erg zomerse kleur. Ook leuk! Maar behalve de muren, kun je ook denken aan bijvoorbeeld andere kussenslopen op de bank en een mooie bos met tulpen. Droogbloemen in verschillende kleuren zijn ook hip deze zomer! Omdat het op sommige dagen van het jaar al warm genoeg is, is het ook lekker om een dekbedovertrek in een lichte kleur op bed te doen. Dit oogt fris en koel!

Koel houden

Een aantal dagen per jaar kunnen de temperaturen flink oplopen. Het kan dan behoorlijk warm worden in huis. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarmee je de warmte zoveel mogelijk buiten kunt houden. Verduisterende vouwgordijnen van veneta.com houden bijvoorbeeld veel warmte tegen. Zeker als de zon de hele dag op de ramen staat. Door een verduisterend rolgordijn (op maat) te combineren met andere gordijnen ervoor, houd je onwijs veel warmte tegen. Een andere tip is om de ramen en deuren zoveel mogelijk dicht te houden overdag. Hierdoor komt er weinig warmte binnen. Vroeg in de ochtend en laat in de avond kun je de ramen en deuren openzetten, zodat het kan doortochten.

Tuin opknappen

Dit is dé tijd van het jaar om van jouw tuin te genieten. Uren in de zon, avonden borrelen of een gezellige BBQ. Maak de tuin dus helemaal klaar voor de zomer! Dit kun je doen door te beginnen met een goede opruimbeurt. Zonder dat je het doorhebt staan er al snel dingen in de tuin die je eigenlijk nooit gebruikt. Zoek alles uit en doe weg wat je niet meer nodig hebt. Haal vervolgens het onkruid weg en maak de tuinset grondig schoon. Misschien kan deze ook een linkje verf gebruiken? Maak de tuin gezellig met planten en hang lampjes op. Een paar leuke kussens op de tuinset en jouw tuin is er weer helemaal klaar voor!