Investeren in zonnepanelen? Een goed idee!

Al een aantal jaren houden we ons bezig met groene energie. Je kan geen krant meer lezen of programma meer kijken of je ziet het wel voorbij komen: de opwarming van de aarde. Ondanks dat we in Nederland al goed op weg zijn naar een duurzame levensstijl, zijn we er nog lang niet. Gelukkig dragen steeds meer Nederlandse huishoudens hun steentje bij met groene energie. Dit wordt gedaan door middel van zonnepanelen. Er zijn veel soorten zonnepanelen en door de jaren heeft er veel ontwikkeling plaats gevonden op dit gebied. Ben jij van plan om volgend jaar ook groener te worden? Lees hier de vele voordelen die zonnepanelen met zich mee brengen.

Wat zijn zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn panelen die energie, die ze van de zon ontvangen, omzetten in elektriciteit. Dit is een duurzame manier van energie opwekken omdat alleen de zon wordt gebruikt. Een zonnepaneel bestaat uit meerdere zonnecellen die spanning opwekken wanneer er licht op schijnt. Dit wordt naar een speciale omvormer doorgestuurd die deze spanning kan omzetten in energie, die uiteindelijk in de meterkast terecht komt. De schade die deze vorm van energie opwekken aanricht aan het milieu wordt op deze manier beperkt.

Lagere energierekening

De energie die jouw zonnepanelen opwekken, gebruik je zelf. Hierdoor gebruik je minder elektriciteit van het stroomnet, wat je zal terugzien op je energierekening.

Waarde van de woning stijgt

Wanneer je besluit zonnepanelen op je dak te plaatsen, stijgt de waarde van je huis. Je huis krijgt namelijk een beter energielabel en brengt lagere maandelijkse kosten met zich mee dan een huis dat geen zonnepanelen heeft.

Aftrekbare kosten

Naast de voordelen, blijft het plaatsen van zonnepanelen natuurlijk een investering. Gemiddeld verdien je deze investering binnen tien jaar terug. Ook is het bij sommige gemeentes mogelijk om een subsidie aan te vragen en kan je de btw op de aanschafkosten en de installatie van de zonnepanelen aftrekken.

Ga je binnenkort ook waarde toevoegen aan je woning? Neem je tuin onderhanden en kijk hier voor de beste tips!