Ideeën voor buitentegels om thuis optimaal van de zomer te genieten

Met de komst van zonniger weer komt de wens om meer tijd buiten door te brengen. Zonnige dagen gevuld met barbecues in de achtertuin, relaxen bij het zwembad, naar fantastische tuinfeesten gaan… We weten hoe verleidelijk het is om naar buiten te gaan en te genieten van de zoete zomerdagen na wekenlang binnen in quarantaine te hebben gezeten! Aangezien we dit jaar de zomer thuis doorbrengen in plaats van de weg op te gaan of een fantastische vakantieplek te zoeken, waarom zou u dan geen ontsnapping voor uw deur creëren? Dit is niet alleen het perfecte moment voor een upgrade buitenshuis, maar u kunt er jarenlang van genieten! We bekijken enkele van de beste buitentegels om je huis om te toveren tot het perfecte toevluchtsoord!

Of je nu een klein terras of een grote tuin hebt, je buitenruimte zal deze zomer zeker je toevluchtsoord worden, aangezien reizen van tafel is. Er is geen beter moment om een ​​opfrisbeurt te overwegen om het meeste uit uw tuin te halen, en buiten tegels of klinkers bieden het comfort, de functie en de persoonlijkheid die u nodig hebt om de buitenruimte van uw dromen te creëren. Je kunt je oude buitenruimte eenvoudig opfrissen door tegels te leggen en een toevluchtsoord te creëren dat net zo uitnodigend en stijlvol is als je interieur! Als je klaar bent om dit jaar optimaal te profiteren van het warme weer in je eigen oase, hebben we een aantal geweldige ideeën over hoe je je buitenruimte kunt opfrissen met tegels. Klaar? Laten we beginnen!

2 Materiaal opties voor buitentegels

Nu je je essentiële vragen hebt beperkt en je project klaar is om te beginnen, is het tijd om je materialen te kiezen! Laten we een duik nemen in de beste keramische tuintegels voor elk type gebruik!

1. Natuursteen

Natuursteen omvat alles van marmer tot kalksteen, travertijn en leisteen. Deze natuurlijke schoonheden geoogst uit steengroeven over de hele wereld zijn favoriet vanwege hun organische karakter en onvolkomenheden, wat zorgt voor de meest exotische en unieke looks. Natuursteen is echter niet het ideale materiaal voor buitenprojecten, tenzij u in een zeer droge, milde omgeving woont en het om de paar jaar kunt verzegelen. Als je in een gebied woont dat het hele jaar door is gezegend met een warm klimaat en je kiest voor een natuursteentegel, dan is het vermeldenswaard dat sommige steensoorten glad kunnen worden als ze nat zijn. In dergelijke gevallen zijn slipbestendige materialen met een verzoete of getrommelde afwerking slimmere keuzes voor buitenvloeren, waaronder terrassen, looppaden, zwembaden of patio’s die niet overdekt zijn.

2. Porselein

Porselein dat bedoeld is voor gebruik buitenshuis is het meest ideaal – een veelzijdige en budgetvriendelijke keuze om je klaar te maken voor de zomer! Porseleinen tegels met een dikte van 20 mm (2 cm) zijn bijzonder geschikt voor buitenvloeren. Het gebruik van extreem hoge temperaturen tijdens het productieproces helpt porselein sterker en dichter te worden dan materialen zoals keramiek en natuursteentegels. Omdat ze geen water opnemen, barsten ze niet door kou en vervagen ze niet in direct zonlicht. Porselein is een uitstekende keuze voor elk klimaat en geschikt voor bijna elk type buitentoepassing! Om te zorgen voor niet-gladde vloeren, is het in uw eigen belang om een ​​matte afwerking of vloeropties met textuur en de hoogste slipweerstand te kiezen.