Hulp bij het werk in de tuin

De lente staat voor de deur en in de tuin moet nog het nodige gebeuren. De heg moet worden gesnoeid, het gras gemaaid, het onkruid weggehaald en de tegels moeten schoon gemaakt worden. Of misschien wil je voor de herfst en stormen nog snel wat takken weg zagen. In elk seizoen moet er wel iets gebeuren. Vooral de zomer en lente vragen de meeste aandacht. Het hebben van een tuin brengt werk met zich mee. Maar veel mensen krijgen er plezier voor terug. Het werk in de tuin kan verminderd worden met het juiste gereedschap of machines. Ook de inrichting bepaald in grote mate wat voor werk je in de tuin hebt.

Verschillende soorten tuinen, verschillende aanpak

Natuurlijk bepaald het soort tuin, hoeveel werk je er aan gaat hebben. Maar elke tuin zal werk met zich mee brengen, net zoals het huishouden in huis. Een grote groene tuin brengt bijvoorbeeld het meeste werk met zich mee. Het gras moet regelmatig gemaaid worden, de bloemen en bomen moeten water hebben, de struiken en heg moeten worden gesnoeid. Voor sommige mensen klinkt dit ideaal voor andere als een zware last. Een tuin met veel bestrating brengt minder werk met zich mee. Wanneer in deze soort tuin het onkruid wordt bijgehouden en de tegels zo nu en dan worden schoongemaakt, zal het er vrij netjes uitzien.

Hulpmiddelen

De meeste werkzaamheden zullen overgenomen kunnen worden door gereedschap en machines. Voor het gras kan een op accu of elektriciteit werkende grasmaaier gekocht worden. Er zijn zelfs zelfrijdende grasmaaiers. De heg of haag kan gesnoeid worden met een snoeizaag zoals de stihl gta 26. Voor de bestrijding van onkruid zijn er verschillende soorten giffen, maar ook voor mensen die niet graag met gif werken is bijvoorbeeld schoonmaak azijn een makkelijke optie. Kettingzagen maken het zagen van takken een makkelijk werkje. De Tuinmachineshop lokaal of online zal de meeste gereedschappen hebben.