Houd een gezonde tuin – en waterrekening!

Ben je constant op zoek naar het schijnbaar onbereikbare doel van een groen gazon? Ben je het zat om met de slang en sproeier te lopen? Dan is een beregeningsinstallatie precies wat je nodig hebt. Je tuin heeft er nog nooit zo gezond en groen uitgezien!

Wat is een beregeningssysteem?

Deze systemen zijn efficiënter dan elke andere vorm van bewatering. Ze zorgen er namelijk voor dat de exacte hoeveelheid water precies op de juiste plekken komt, precies wanneer het nodig is. Zo mis je nooit meer stukken groen gras of geef je het voetgangers pad water. Door een slim systeem aan te leggen door bijvoorbeeld Summerrain kun je zorgen voor de optimale beregening. Zelfs wanneer je op vakantie bent! Wij raden altijd aan om het te regelen via een professioneel bedrijf, zodat het type sproeiers – en de benodigde aantallen –  worden afgestemd op de grootte en vorm van je gazon.

Wat zijn de voordelen van een beregeningsinstallatie?

Als deze informatie je nog niet genoeg overtuigd heeft, hebben we nog meer voor je in petto. Het aanleggen van een systeem bespaart je tijd, water en dus ook geld. Ze weten precies wanneer en waar er water nodig is zodat jij er niet meer naar om hoeft te kijken. Hierdoor wordt er nooit te veel gesproeid en zal jouw waterverbruik naar beneden gaan.

Verder wordt een beregeningsinstallatie gezien als een upgrade-functie van je huis, waardoor het meer waard wordt. Bovendien zorgt een goed ontworpen systeem ervoor dat je gazon en tuin er gezonder en aantrekkelijker uitzien, iets wat cruciaal is om potentiële kopers over te halen. Nu hoor ik je denken: “maar dit systeem ziet er toch lelijk uit in mijn tuin?” Nee! Je kunt ze ondergronds verwerken in het gras. Ze komen dan alleen omhoog wanneer ze moeten sproeien. Zo ondervind je ook geen hinder bij het maaien van het gras. Wij zien alleen maar voordelen! Jij ook?