Grind of basalt split op je oprit? Leg een strakke oprit aan.

Grind of basalt split op je oprit kent een aantal voordelen. Bovendien is het tegenwoordig erg populair. Hiervoor zijn natuurlijk enkele redenen. Ten eerste ziet het er stijlvol en strak uit en ten tweede is het ook nog eens betaalbaar en onderhoudsarm. Als je het grind of basalt split op de juiste manier aanlegt, dan hoef je niet meer urenlang bezig te zijn om het onkruid er tussenuit te halen.

Een elegant geheel

Het is natuurlijk wel zo mooi wanneer je oprit – of andere delen van de tuin waar grind of basalt split gebruikt wordt – een strak uiterlijk blijft behouden. Een oprit vol met onkruid heeft immers geen elegante uitstraling. Door de vele soorten grind en basalt split kun je van je oprit echter een fraai geheel maken, zónder onkruid.

Voorkom onkruid

Probeer onkruid te voorkomen door bijvoorbeeld een anti-worteldoek onder het grind of onder het basalt split te leggen. Met dit doek wordt het onkruid dat eventueel nog in de bodem zit onderdrukt. Bovendien voorkomt het dat nieuw onkruid zich gaat wortelen. Het onkruid dat van bovenaf komt, zoals zaadjes die door te tuin waaien, krijgen zo geen kans.

De meest geschikte onderlaag

Een andere manier om je oprit strak, elegant en vrij van onkruid te houden is door te zorgen voor een goede onderlaag, zoals bijvoorbeeld een gestabiliseerde laag van gebroken puin/granulaat. Onkruid komt hier bijna niet doorheen. Ook zonlicht en voedingsstoffen hebben het moeilijk om door deze laag heen te komen en dat is precies wat onkruid nodig heeft om te groeien. Gebruik ook grindplaten om te voorkomen dat het grind te veel verschuift. Deze grindplaten kunnen zowel op het worteldoek als op het gebroken puin geplaatst worden.

Een uitgebreid assortiment

Door het grind of het basalt split op deze manier aan te leggen, zorg je ervoor dat je oprit er netjes en strak blijft uitzien. Met de vele soorten grind en basalt split kun je een mooi geheel creëren: een uitstraling die past bij je woning of de rest van je tuin. Voor een strakke moderne tuin of oprit kun je bijvoorbeeld voor een fraaie grijs tint kiezen en wil je een stijlvolle uitstraling, dan is het ronde siergrind een uitstekende optie. Of kies je voor een mediterrane uitstraling? Ga dan voor een warme kleur die zich goed laat combineren met de aardewerken potten die in je tuin staan. Een olijfboom naast de oprit maakt het geheel af. De witte kleur van het marmergrind is een echte eyecatcher en laat zich uitstekend combineren met verschillende stijlen.

Maak de juiste keuze

De Openhaardhout-gigant heeft een ruime collectie grind en sierstenen zodat er voor iedere stijl wel een bijpassende steen te vinden is. Grind en sierstenen kun je gebruiken voor verschillende doeleinden, niet enkel voor de oprit. Tenslotte is het de bedoeling dat je op een tuinpad comfortabel kunt lopen en grind mag uiteraard niets beschadigen. Voor een oprit is een slijtvaste steensoort dan ook de beste keuze. De Openhaardhout-gigant heeft het allemaal.