Ga jij voor een vakantie in eigen tuin?

Ga jij voor een vakantie in eigen tuin

Ben je dol op reizen? Als je net als de meeste mensen bent, kijk je uit naar die paar weken per jaar waarin je een pauze kunt nemen van de zorgen en verplichtingen van het dagelijkse leven en iets nieuws kunt ervaren. Maar soms is het gewoon niet mogelijk om naar een exotische bestemming te vliegen of zelfs een roadtrip in het weekend te maken. Drukke werk- en schoolroosters, gezinsverplichtingen, financiën problemen en oh ja, een Corona-pandemie kan onze plannen verstoren. Als dat gebeurt, is het beste wat we kunnen doen, proberen de leukste dingen van vakantie te ervaren, zonder het huis te verlaten. Het is gemakkelijker dan je misschien denkt!

Maak je tuin vakantie klaar!

De meeste mensen gaan op vakantie om hun energieniveau weer op peil te brengen, tijd met een partner en kinderen door te brengen, te socialiseren met vrienden en voorrang te geven aan plezier. Wie zegt dat je deze doelen thuis niet kunt behalen? Je moet misschien iets strenger voor jezelf zijn. De verleiding om even een paar uurtjes achter de laptop te kruipen is groter, maar zet eens een ligbed tuin of jacuzzi neer en jij bent niet meer uit je tuin te slaan!

Nu denk je misschien: “een vakantie in eigen tuin moet juist goedkoop zijn?” Wie zegt dat deze items zo duur zijn? Een opblaasbare jacuzzi koop je al voor een paar honderd euro en een kunststof ligbed kun je zo duur – of goedkoop – maken als je zelf wilt. Voor deze bedragen vlieg jij écht met het gezin niet naar Griekenland!

Vakantie in eigen land

Durf je niet naar het buitenland, maar wil je toch eens wat anders zien dan je eigen tuin? Er zijn meer dan genoeg vakantiemogelijkheden in ons prachtige Nederland. In plaats van eiland hoppen in Griekenland, doe je dit op de Waddeneilanden. Ben je een trouwe hiker? Loop dan eens (een deel van) het Pieterpad die van Groningen tot aan Zuid-Limburg loopt. Had je vakantieplannen naar Venetië? Vaar dan met een bootje door Giethoorn. Genoeg te doen dus!