Een woonkamer met klasse voor ieder budget

Kroonluchters, ornamenten, chique stoffen, dikke gordijnen, wat maakt voor jou een kamer nou écht luxe? Vaak is het niet zo moeilijk te realiseren als je wellicht zou denken. Wil jij een woonkamer creëren waar de luxe vanaf spat, maar heb je een beperkt budget? Dat hoeft helemaal geen beperking te zijn. Er is namelijk nog steeds heel veel mogelijk met minder geld. Luxe hoeft niet gelijk te betekenen: veel, duur en groot. Met een klein gebaar maak je jouw woonkamer al snel hotel chic

Rijke kleuren

Bordeauxrood, smaragdgroen en koningsblauw, zijn er kleuren die meer luxe uitstralen? Met een simpel likje verf krijgen jouw muren of meubels de volle aandacht. Maak het af met een paar zwarte meubels, zoals een kast van mangohout in het zwart, of zwarte accessoires en je herkent je woonkamer niet meer. Is je woonkamer aan de kleine kant of hou je meer van luchtig en ruimtelijk? Er zijn ook lichte kleuren, zoals taupe, beige en olijfgroen, die perfect zijn voor een luxe woonkamer. 

Schitterende toevoeging

Als er twee dingen niet kunnen ontbreken in een luxueuze woonkamer, zijn het, wat ons betreft, gouden details en meubels van velours. Het gezegde ‘een klein gebaar met groots effect’, gaat bij deze twee materialen dan ook zeker op. Gouden kandelaars en kussens van velours, allebei items die je woonkamer net die finishing touch geven die het nodig heeft. En is voor jou niks gek genoeg? Combineer de twee dan met elkaar: een velour poef met gouden rand, een velour sieradenkistje met gouden steentjes of een eetkamerstoel van velour met gouden poten. 

In balans

Diepe kleuren, goud en velours zijn heel chic, maar overdrijven is nooit goed. Combineer ze daarom met basic kleuren en strakke vormen. Ga bijvoorbeeld voor een zwart tv meubel van mangohout en decoreer het met enkele grafische posters of abstracte schilderijen. Ga daarnaast altijd voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Een paar grote statements werken vaak beter dan een huis vol prullaria. Zie jij jezelf al nestelen in een statement bank met een gouden lamp boven je hoofd en een rood wijntje in je hand? Ga aan de slag, voor je het weet is het werkelijkheid.