Een mooie tuin op een beperkt stukje grond: dat doe je zo

In ons piepkleine landje wonen we heel dicht bij elkaar. Dit leidt onder meer tot een groot aantal kleine en middelgrote tuinen. Soms lijkt zo’n kleine tuin de moeite niet waard om hem mooi te maken. Maar dit kan  heel eenvoudig! In deze blog bespreken we drie factoren waarmee je rekening  moet houden bij het ontwerpen van een kleine of middelgrote tuin. Dus lees verder en vind creatieve oplossingen voor je kleine tuin!

Hangend én staand

Ruimte in je tuin creëer je door zowel planten op te hangen als op de grond te zetten. Zo heeft de tuin meer ruimte om te lopen en om in te zitten. Er zijn veel mogelijkheden voor hangplanten want hangplanten zijn er in alle mogelijke stijlen. U kunt ook de schutting van planten voorzien. Dit kan veel ruimte besparen zolang het niet te ver uitsteekt.

Laat de tuinset links liggen

Tuinmeubilair is vaak erg groot. Het is daarom belangrijk om je goed te verdiepen in de formaten van het tuinmeubilair wat je wilt gaan aanschaffen. Past het allemaal wel in jouw tuin? Er zijn legio manieren om met beperkte ruimte toch iets moois van je tuin te maken. Denk bijvoorbeeld aan enkele heerlijk comfortabele loungestoelen in plaats van een complete tuinset? Of ga voor ronde tafels in plaats van rechthoekig. Bij 4Seizoentuinmeubelen beschik je over een ruime keuze aan tuinmeubilair waarvan er altijd wat past in je tuin – hoe beperkt die ruimte ook is.

Maak gebruik van kleur

Naast bovenstaande componenten zijn er ook  psychologische manieren om je  tuin groter te laten lijken. Ten eerste kan dit bijvoorbeeld met felle kleuren. Het is een bekend feit dat donkere kleuren een ruimte kleiner doen lijken. Ook in de tuin kunt u bijvoorbeeld grote tegels plaatsen. Het laat je tuin er groter uitzien dan kleine tegels. Ook is het niet erg om grote potten in je tuin te hebben. Het is  belangrijk om ze vrij te plaatsen. Anders kan het er een beetje rommelig uitzien.