Een kitten of een oudere kat kopen?

Moet ik een kat of een kitten kopen?

Kittens zijn speels, ondeugend, nieuwsgierig en nieuwsgierig. Plus, hun allround schattigheid is lastig te weerstaan. Als huisdierouder moet u erop voorbereid zijn dat een kitten veel van uw tijd en aandacht zal vragen als ze de wereld ontdekken. Als u niet in staat bent om de benodigde tijd te investeren, wilt u misschien een oudere kat overwegen.

Overweegt u een oudere kat?

Katten zijn volwassen vanaf 12 maanden oud en zijn op 7 jaar oud. Hoewel ze nog steeds speels kunnen zijn, hebben oudere katten de neiging om een meer gevestigd temperament te hebben en kunnen ze minder destructief zijn. Ze zijn ook meer geneigd om te slapen en hebben minder kans om gedragsproblemen te ontwikkelen. Hun gevestigde persoonlijkheden kunnen grote, pluizige metgezellen zijn.

Vrouwelijke of mannelijke kat?

Zowel mannetjes- als vrouwtjeskatten zijn uitstekende huisdieren. Op het gebied van gedrag is er niet veel verschil tussen hen, vooral niet als ze gecastreerd zijn. De omgeving van een kat, van kitten tot volwassene, is eerder bepalend voor het gedrag van de kat.

Dit heb je nodig:

Voedsel: Voor kittens moet het de essentiële voedingsstoffen bevatten die nodig zijn om te groeien en zich te ontwikkelen.

Voedsel- en waterkommen: Water en voedsel moeten gescheiden zijn, vermijd waar mogelijk plastic schalen, omdat deze moeilijker schoon te houden zijn.

Kattenluiken: Omdat een kat vaak naar buiten en weer naar binnen wilt is het belangrijk om goede kattenluiken te kopen. Zonder kattenluik zal jij zelf elke keer de deur open moeten doen voor een miauwende kat.

Krabpalen: Stevige krabpalen stellen katten in staat om hun natuurlijke gedrag te vertonen. Het is een goed idee om er een in de kamer te houden waar ze slapen zoals veel katten een ochtendkrab!

kattenbak: Plaats de kattenbak uit de buurt van de etensbak. De bak moet diep genoeg zijn voor uw kat om gaten te graven. Voor volgroeide katten krijgt u een kattenbak met hoge kanten. In eerste instantie is het aan te raden om hetzelfde type kattenbak te gebruiken dat uw kat gewend is geraakt van hun vorige huis.