Drie tips bij het bestellen van planten

Nu de kerstboom inmiddels al een tijdje de deur uit is, is er weer plek voor een nieuwe kamerplant. Online kun je verschillende planten bekijken en met elkaar vergelijken. Zo kun je de beste plant uitkiezen, zonder daarvoor zelf naar de winkel te moeten. Zo hoef je niet zelf te tillen. Dat bespaart jou weer een hoop moeite! Er gaat toch nog weleens wat mis bij het online bestellen van planten. Zo verkijk je je snel op de grootte van de plant of schat je het simpelweg verkeerd in. Wil je ? Lees dan eerst onze tips!

Ervaringen van andere klanten

Je kent ze vast wel: reviews van andere klanten. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is al een review over geschreven. Etentjes bij restaurants, kleding, bioscoopfilms, noem maar op. Overal worden reviews over geschreven en mensen willen maar wat graag hun mening geven. Voor nieuwe klanten zijn deze ervaringen handig om te lezen. Zo weet je ongeveer wat je kunt verwachten. Bij het kopen van planten is dit niet anders. Ook hier worden namelijk reviews over geschreven! Wanneer een plant bijvoorbeeld groter uitvalt dan gedacht, of wanneer de service van een bepaalde webshop niet naar behoren was, kun je dit meenemen in je aankoopbeslissing. Zo zorgt de ervaring van anderen voor een weloverwogen beslissing. 

Lees de productomschrijving

Het lezen van de productomschrijving is altijd een goed idee en wordt ook altijd geadviseerd, maar veel mensen slaan dit toch over. De afmetingen van de plant worden hierin vermeld, net als de manier van verzorgen en andere zaken die belangrijk zijn voor de aanschaf van een plant. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Sommige planten lijken namelijk klein op de website, maar vallen groot uit. Daarnaast kun je beslissen of je de plant de verzorging kunt bieden die de plant nodig heeft. Je weet meestal van jezelf wel of je groene vingers hebt of niet. Heb je geen groene vingers? Dan kun je het beste kiezen voor een makkelijke plant. Bij Fleurdirect.nl kun je bij elke plant in de beschrijving zien welke verzorging nodig is.

Verzending


Tegenwoordig kun je zo’n beetje alles online bestellen. Al deze pakketjes worden bezorgd door een bezorgdienst. Denk hierbij aan DHL en PostNL. Planten zijn fragiel en worden doorgaans niet bezorgd door een standaard bezorgdienst. Webshops die planten verkopen hebben daarom vaak een speciale bezorgservice. Dit kan extra kosten met zich meebrengen. Bekijk de bezorgvoorwaarden daarom goed!