Drie manieren om de tuin bij de woonkamer te betrekken

Begint je woonkamer klein aan te voelen? Daar is iets aan te doen. Wist je bijvoorbeeld dat een glazen schuifdeur naar je tuin uitkomst kan bieden? Je kunt door de deur naar buiten zien en je woonkamer oogt groter doordat er veel zonlicht naar binnen valt. Maar er zijn nog veel meer opties! In dit artikel belichten we drie manieren waarop je de tuin bij de woonkamer kunt betrekken.

De glazen schuifdeur

Het zonnetje in huis, maar dan ook echt. Een glazen schuifdeur is een deur van glas. De zon schijnt naar binnen en omdat de deur doorzichtig is kun je ook naar buiten kijken. Een schuifdeur schuif je gemakkelijk open om de buitenlucht binnen te laten. Wind heeft geen invloed. De deur valt niet opeens dicht als je even niet oplet. Je wordt dus nooit meer onverwacht buitengesloten terwijl je druk aan het tuinieren bent. Een glazen schuifdeur kan ook worden geplaatst tussen de woonkamer en de terrasoverkapping, tussen het overkapte terras en de tuin of als afsluiting van het balkon.

Een vouwwand

Een vouwwand wordt ook wel een harmonicawand genoemd. Dit omdat je de glaspanelen als deuren kunt openen en dan opzij kunt schuiven. Daarom staat hij ook wel bekend als een vouwdeursysteem. Het voordeel van een vouwwand is dat door het grote glasoppervlak de ruimte veel groter laat lijken. Je kunt direct door de glazen muur heen de tuin in kijken. Het lijkt alsof er geen muur meer staat. Bij lekker weer schuif je de deuren aan de kant en zit je in je woonkamer buiten.

Een schuifwand

Een schuifwand is een wand van glas. Als hij dicht zit is hij vergelijkbaar met een vouwwand, want je kijkt zonder problemen de tuin in. Een schuifwand kun je echter openen door de panelen ieder op hun eigen rail opzij te schuiven. Net als een schuifdeur, maar dan iets uitgebreider. Daardoor ontstaat er een grote opening. Zo is de tuin echt een deel van de woonkamer.

Kwaliteit op maat

Omdat ieder huis andere afmetingen heeft is het slim om een deur, vouwwand of glazen schuifwand op maat te laten maken. Laat dit bijvoorbeeld doen bij Danenberg Shop. In de webshop kun je zelf makkelijk de benodigde afmetingen invullen. Daarbij kun je bij een schuifwand ook kiezen naar welke kant de deuren moeten schuiven. Maak keuze uit verschillende modellen, kleuren en handgrepen om helemaal de puntjes op de i te zetten. Bij de levering van jouw product krijg je een montagehandleiding zodat je zelf eenvoudig alles in elkaar kunt zetten. Maar Danenberg Shop heeft ook veel handige monteurs die voor jou de schuifdeur, vouwwand of schuifwand kunnen realiseren. Welke optie kies jij?