De voordelen een inground trampoline

Menig gezin heeft tegenwoord een trampoline in de tuin. En niet voor niets. Kinderen vinden het fantastisch en de beweging die ze ermee krijgen is natuurlijk hartstikke gezond. Maar welke trampoline kies je? Als je gaat voor een trampoline inground dan biedt dit veel voordelen ten opzichte van een normale trampoline. De verschillende voordelen worden in dit artikel besproken. Dan rest alleen nog de vraag of je kiest voor een trampoline rechthoekig, of voor een ronde variant.

Het is praktischer

Een inground trampoline wordt ingegraven tot 20 centimeter boven de grond. Deze ruimte is nodig zodat de lucht die zich verplaatst onder de trampoline tijdens het springen er onderuit kan. Een normale trampoline staat veel hoger boven de grond, waardoor je een veel hogere instap hebt. Een inground trampoline is dus veel makkelijker qua opstap.

Het is veiliger

Doordat een inground trampoline slechts 20 centimeter boven de grond uitsteekt, kun je veel minder diep vallen als je naast de trampoline springt of er vanaf valt. Dit is natuurlijk een stuk veiliger dan een normale trampoline. Voor extra veiligheid zorg je ervoor dat er in een straal van twee meter rondom de trampoline niets staat. Ook kun je een veiligheidsnet plaatsen rondom de trampoline, om te voorkomen dat kinderen naast de trampoline kunnen vallen. Op deze manier bereik je optimale veiligheid rond je trampoline.

Het oog wil ook wat

De praktische voordelen en veiligheid zijn natuurlijk erg belangrijk, maar het oog wil ook wat. Een trampoline neemt een behoorlijk stuk van je tuin in beslag, maar door hem in te graven lijkt dit optisch mee te vallen. Een ingegraven trampoline belemmert het zich minder, waardoor je tuin groter en ruimtelijker oogt. Tevens ziet de tuin er meteen opgeruimder uit dan met een normale trampoline. Dit zorg voor meer overzicht en rust in je achtertuin.