De leukste inspiratie voor jouw tuin

De leukste inspiratie voor jouw tuin

De achtertuin is een verlengstuk van wat er in jouw huis afspeelt. Meestal is het kleurrijker, informeler en simpelweg leuker dan binnenshuis, aangezien de mogelijkheden eindeloos zijn. Of je nu op zoek bent naar tuininspiratie omdat je een compleet nieuw ontwerp wilt of gewoon een snelle make-over, wij hebben genoeg ideeën voor je paraat!

Creëer een buitenruimte die is afgestemd op jouw behoeften

We gaan jou natuurlijk zoveel mogelijk inspiratie geven, maar de belangrijkste tip is dat jouw achtertuin perfect moet zijn voor joú. Wanneer jij en je buren precies dezelfde ruimte beschikbaar hebben en de tuin dezelfde ligging heeft, zullen ze er alsnog compleet verschillend uitzien. Dit gebeurt omdat iedereen andere behoeften heeft. De een heeft nog kleine kinderen, terwijl bij de ander de kinderen al uitwonend zijn. Werk je thuis? Dan wil je een leefruimte buiten creëren, zodat je ook buiten je taken kunt voltooien. Als de omstandigheden goed zijn, wie zou er dan niet liever achter een laptop op het terras werken dan binnenshuis achter een desktopcomputer zitten?

Hou je van buiten dineren? Dan zul je genieten van een buitenkeuken

Dat je buiten kunt dineren, dat had je waarschijnlijk zelf al wel bedacht. Maar wist je dat een buitenkeuken een van de tuintrends 2021 is? Wij snappen wel waarom. Je bent al jaren met je barbecue aan de slag, maar je wilt het buiten koken naar een hoger niveau tillen. Kook daarom op keukenapparatuur op je terras en bedien je gezin of gasten rechtstreeks. Zo sta je tijdens de heerlijke zomerdagen niet in je uppie binnen, maar lekker in de zon!

Bouw de kinderen een zandbak

Zorg er tenslotte voor dat de achtertuin een leuke én een veilige plek is voor jouw kinderen. Waarom zou je daarvoor geen zandbak voor ze bouwen, die klassieke speeltuin item waar kinderen al decennialang urenlang in bezig zijn? Zijn je kinderen al wat ouder? Denk dan eens aan een trampoline, boomhut of speel set. Deze blijven altijd leuk en maken je tuin een zomer paradijs!