De leukste buitentips in eigen land

De leukste buitentips in eigen land

Als je buitenfan bent is de kans groot dat je houdt van kamperen. Er is niets zo heerlijk als de hele dag buiten zijn en kunnen genieten van de natuur. Misschien dat steeds meer mensen dit tegenwoordig ontdekken door het vele wandelen tijdens de lockdowns. Gelukkig hoeven we helemaal niet ver op reis om lekker buiten te kunnen zijn en hebben we ook veel pareltjes in ons eigen land. Hier een paar reistips om te genieten van buiten, in eigen land.

Stranden in Zeeland

Een van de mooiste provincies die ons land rijk is. Overal zijn natuurlijk mooie dingen te vinden maar als het op natuur aan komt is Zeeland een provincie die je echt moet bezoeken. Zee, strand, polders en vergezichten. Eigenlijk kun je overal in Zeeland goed recreëren, wandelen en fietsen. Een paar aanraders zijn natuurgebied Oranjezon vlakbij Domburg en Tholen. Domburg zelf heeft een van de mooiste stranden van Nederland en daar vlakbij ligt het veelzijdige natuurgebied Oranjezon met verschillende wandelroutes en een uitkijktoren. Ook op en rond het eiland Tholen is er een leuke uitkijktoren te vinden. In het gebied ‘Slikken van de Heen’ zijn een aantal mooie wandelpaden en een uitkijktoren te vinden. Het leuke aan dit gebied is dat je wilde paarden en wisenten tegen kunt komen. Er is dus van alles te doen en je kunt er heerlijk overnachten op camping Tholen.

Vlonderpaden in Brabant

Brabant is nog zo’n mooie provincie in ons land. Wat erg bijzonder is aan Brabant, en minder bekent dan de Biesbos, zijn de vele vlonderpaden door verschillende bossen. Overal in Nederland zijn mooie wandelpaden te vinden, maar een mooi vlonderpad over een waterrijk gebied lopen maakt het nog iets specialer. Een van deze speciale vlonderpaden is te vinden in Nationaal Park De Grote Peel. Vlakbij Limburg ligt dit waterrijke moerasgebied. De vlonderpad en vele bruggetjes zijn hier zeker nodig om droge voeten te houden. Dit is ook een zeer geschikt park om bijzondere moeras- en watervogels te spotten.