De lekkerste wijnen voor in de tuin

De laatste jaren zijn de zomers er een stuk warmer op geworden, waardoor we met z’n allen vaker in de tuin zitten. Of dit nu dagelijks het aansteken van de BBQ betekent, of simpelweg heerlijk dineren achter in de tuin; daar hoort natuurlijk wel een lekkere wijn bij.

Zomerse frisse wijnen

Gezien de warme temperaturen in de zomer is het natuurlijk erg oppassen dat je niet hele zware wijnen gaat drinken met hoge percentages alcohol. Juist is het dan erg prettig om lichte, frisse wijnen te drinken.

Wit of rosé

Over het algemeen drinken mensen in de zomer liever witte wijn of rosé wijn dan bijvoorbeeld rode wijn. Dit is met name ook omdat deze wijnen gekoeld geconsumeerd dienen te worden en vaak een lichter alcoholpercentage hebben. Een rode wijn hoort meestal op kamertemperatuur en is daarom dan wat zwaarder drinken in de zomer. Daarnaast

Mousserende wijnen

De huidige trend is dat mousserende wijnen steeds populairder worden. Het meest bekend is natuurlijk het Franse champagne, wat vaak erg prijzig is. De Spaanse cava en Italiaanse prosecco mousserende liggen qua prijszetting lager dan de traditionele champagnes.

Welke wijn moet je nu kopen?

Aangezien wij steeds vaker in de zomer in de tuin vertoeven, is het erg leuk om te ontdekken welke wijnen er nu zijn en welke je nu het lekkerste vindt. Misschien heb je dat al duidelijk voor jezelf, maar indien je nog op ontdekkingstocht bent is wijn kopen via een online webshop ideaal. Een breed assortiment met alle soorten wijn, samen te stellen zoals jij het wilt. Heerlijk om voor komende zomer alvast een voorraadje wijnen te hebben, proost!