Alles over de beste zonwering voor jouw woning

EG Photography

Goede zonwering is van groot belang voor je woning. En nu we steeds warmere zomers krijgen, is het slim om je woning hiertegen in bescherming te nemen. Want niemand vind het prettig wanneer de warmte in huis is en je nergens verkoeling kunt zoeken. Goede zonwering is in dit geval precies wat je nodig hebt. Hiermee ervaar je heel wat voordelen en daarnaast kun je uit veel verschillende soorten zonwering kiezen. Hier lees je alles wat je moet weten over de beste zonwering voor jouw woning. 

De voordelen van zonwering

Wat zijn de belangrijkste voordelen van zonwering? Kies je voor zonwering, dan krijg je met een aantal oordelen te maken. Het eerste voordeel is duidelijk: met goede zonwering houdt je jouw woning goed koel. Je woonkamer wordt een aangename ruimte om te verblijven en ook je slaapkamer is in de avond niet langer een sauna. Door overdag zonwering te gebruiken geniet je de hele dag en avond van een koele woning. Maar zonwering brengt ook andere voordelen met zich mee:

  • Zonnestralen schijnen niet naar binnen waardoor ze geen meubilair kunnen aantasten
  • Met het weren van zonnestralen heb je ook geen last van slecht zicht op tv- of laptopschermen;
  • Zonwering biedt extra privacy
  • De buitenzijde van je woning krijgt een nieuwe look en een mooie sfeer met de plaatsing van mooie zonwering.

Wat zijn je mogelijkheden?

Je hebt verschillende opties op het gebied van zonwering. Zo kun je kiezen voor moderne screens, maar ook voor stijlvolle markiezen, een strak uitvalscherm of mooie rolluiken. Het is heel goed mogelijk om precies de zonwering te vinden die je in gedachten hebt. Maar je kunt je ook volop laten inspireren zodat je uiteindelijk een goed overwogen keuze maakt. 

Screens vs. rolluiken

Bij het zien van het aanbod denk je wellicht dat screens en rolluiken vrijwel hetzelfde zijn, maar alleen een andere naam hebben. Toch is dit niet het geval, want hoewel ze beide tot zonwering behoren, zijn er genoeg verschillen. Zo maken rolluiken een ruimte volledig donker terwijl screens nog genoeg licht doorlaten. Verder hebben rolluiken nog andere functies (inbraakpreventie en isolatie). Screens zijn weer een goed alternatief voor zonneschermen omdat ze beter bestand zijn tegen wind. Voor jouw woning de beste keuze maken? Ontdek je mogelijkheden bij Inhuisplaza en bestel je zonwering online! Ook voor al je vragen over zonwering kun je hier altijd terecht.