6 minder bekende manieren om cortenstaal te gebruiken

Door de corrosiebestendigheid van verweringsstaal kan het ongeverfd worden gebruikt worden bij veel toepassingen, zoals bruggen en open-frame gebouwen. Er zijn echter een aantal minder bekende manieren om cortenstaal te gebruiken in toepassingen die wel heel erg kunnen profiteren van de sterkte, duurzaamheid en corrosiebestendige eigenschappen van cortenstaal. Daarnaast heeft cortenstaal een heel ruig en stoer uiterlijk. Hieronder staan 6 minder bekende manieren om cortenstaal te gebruiken.   

Tuinontwerp 

Van landschapsranden tot plantenbakken, er zijn verschillende manieren om verweringsstaal te gebruiken om de tuin vorm te geven en te verfraaien. The Wall Street Journal heeft cortenstaal onlangs tot een toptrend in tuinontwerp verklaard. Cortenstaal zou zelfs in jouw tuin verwerkt kunnen worden. Zo kan je een opstaande border plaatsen of een plantenbak. Het geeft de tuin een rustieke look omdat cortenstaal er van nature roestig uit ziet.  

Regenwaterbeheer 

Plantenbakken en panelen van cortenstaal kunnen gebruikt worden om het systeem van regenwaterbeheer vorm te geven. Weerbestendige stalen keermuren zijn een andere effectieve manier om regenwater te beheren. 

Verkeersborden 

Verkeersborden van verweringsstaal zijn ontworpen om 30 jaar langer mee te gaan dan uw typische stalen palen omdat ze het beschermende patina ontwikkelen. Bovendien zien ze er geweldig uit in natuurlijke omgevingen! Verkeersborden van verweringsstaal worden daarom vaak gebruikt als eindpalen in wijngaarden. 

Beveiligingtoepassingen 

Weervast staal werkt goed in beveiligingstoepassingen, waaronder poorten, hekken en bolders. Net als bij andere toepassingen van verweringsstaal, ontwikkelt het roestige patina van het staal sneller in buitenruimtes, zoals speeltuinen, parken, boerderijen en wijngaarden. 

Kunstwerken  

Verweringsstaal wordt steeds populairder voor gebruik in buitensculpturen. Beeldhouwers profiteren van de corrosiebestendigheid, beschikbaarheid, verwerkbaarheid en het uiterlijk van verweringsstaal om vele opvallende en aantrekkelijke kunstwerken te creëren. 

Dit zijn slechts enkele van de vele manieren waarop verwering en cortenstaal gebruikt kan worden. Het nut ervan wordt alleen beperkt door je verbeeldingskracht. Overweeg dus om ook een toepassing van cortenstaal in jou tuin te plaatsen.