5 super tips om te besparen op woonlasten

Een fijn dak boven het hoofd is een van de belangrijkste behoeften van elk mens. Toch is het hebben of huren van een huis niet altijd even goedkoop. Vooral onverwachte kosten kunnen tot vervelende financiële situaties leiden. In dit stuk krijgt u een aantal tips om uw woonlasten te beperken.

Tip 1: Regel uw verzekeringen goed


Verzekeringen zorgen ervoor dat u niet de dupe wordt van onverwachte situaties. Een ongelukje zit in een klein hoekje, maar kan wel tot veel kosten leiden. Met een verzekering zet u een klein bedrag per maand of jaar weg om ervoor te zorgen dat u niet opeens een zeer groot bedrag moet betalen. Het lijkt alsof u hiermee uw woonlasten verhoogt, maar over de lange termijn verlaagt u deze juist. U kunt alles te weten komen over een woonverzekering op overstappen.nl

Tip 2: Vergeet een opstalverzekering zeker niet


De meeste mensen weten niet wat een opstalverzekering is en sluiten deze daarom niet altijd af. Soms zit deze verzekering bij een woonverzekering inbegrepen, maar lang niet altijd. Met deze verzekering verzekert u al de vaste objecten in uw huis. U kan hierbij denken aan de keuken en de badkamer. Mocht er bijvoorbeeld schade aan één van deze dingen ontstaan, dan bent u daar tegen verzekert. U leert meer over de opstalverzekering via overstappen.nl.  

Tip 3: Onderhandelen en overstappen

Als u al uw verzekeringen goed geregeld heeft en u uw water/gas/licht contracten heeft afgesloten, dan zit het werk er nog niet op. Voor alle contracten die u afsluit voor het wonen kunt u onderhandelen over de prijs. Daarbij bespaart u veel geld door regelmatig over te stappen. Er is veel concurrentie tussen de bedrijven die deze zaken aanbieden en daar kunt u van profiteren. Hiermee verlaagt u niet alleen uw woonlasten, meestal krijgt u ook nog wel een leuk welkomstcadeau als u een nieuw contract afsluit.

Tip 4: plan uw woonlasten


Niet alle kosten komen verspreid over het jaar bij uw binnen. Sommige kosten worden bijvoorbeeld aan het eind van het jaar doorgerekend. Hierdoor lijken de kosten soms opeens erg hoog te zijn. Als u aan het begin van het jaar uw kosten goed uitwerkt, dan kunt u de kosten over de maanden verspreiden. Zo krijgt u niet in één klap een aantal grote rekeningen voor uw kiezen. Hoewel de lasten niet daadwerkelijk verlaagd worden met deze tip, zal het zeker wel zo aanvoelen.

Tip 5: Leef zuinig

De laatste tip is wellicht de meest simpele. Door zuinig te leven bespaart u veel kosten. Dit hoeft absoluut niet ten koste te gaan van uw levensplezier. Zorg ervoor dat alle lichten uitstaan als u ergens niet bent of zet uw TV op uit in plaats van stand-by. Met dit soort simpele dingen kunt u al erg veel geld op jaarbasis besparen. Nu is het aan u om met deze tips aan de slag te gaan!