4 Dingen die je nodig hebt om te tuinieren

Tuinieren is een leuke manier om aan lichaamsbeweging te doen, tot rust te komen en schoonheid aan je huis toe te voegen. Voor veel mensen lijkt tuinieren echter een ingewikkelde of ontmoedigende taak. Je hoeft geen ervaren tuinier te zijn om planten in je tuin te kweken. Je kunt deze tips gewoon volgen om je tuin zo in te richten dat deze klaar is om te planten.

Zand

Zand is een van de belangrijkste componenten van tuingrond. Het verbetert niet alleen de afwatering, maar het egaliseert ook de grond. Daarnaast maakt zand het gemakkelijker voor water om de wortels van de planten te bereiken. Zand is goedkoop en is te vinden in elke tuin winkel of bouwmarkt. Als je een zandbak in je achtertuin hebt, is de kans groot dat er wat zand in zit dat in je tuin kan worden gebruikt. Je kunt zand kopen online en in tuinwinkels zodat je kunt starten met tuinieren.

Een schep

Een schep is een van de meest veelzijdige gereedschappen in je tuinhuisje. Een schep heeft een zwaar blad waardoor hij geweldig is om te graven, maar hij heeft ook scherpe randen, zodat je hem kunt gebruiken voor snijden en hakken. Je kunt een schep gebruiken om nieuwe planten uit je zaaibedden op te graven, teveel grond rond planten op te ruimen of zelfs dikke wortels door te snijden die de toegang tot nieuwe delen van de grond blokkeren. Scheppen zijn er in veel verschillende maten en vormen. Dit is afhankelijk van wat je ermee wilt doen. Als je net begint met tuinieren of niet veel ruimte in je garage hebt, overweeg dan om een ​​universele schop te kopen in plaats van een ultra zwaar model.

Een troffel

Een troffel is een klein tuingereedschap dat wordt gebruikt om de grond te graven, te mengen en anderszins voor te bereiden. Een typische troffel heeft een metalen blad met een houten handvat. Troffels kunnen worden gebruikt voor het planten en verplanten van zaden en het verwijderen van onkruid uit je tuinbedden. Het kan ook worden gebruikt bij het verspreiden van mulch of ander organisch materiaal over de bovengrond. Ze worden ook gebruikt bij het mengen van compost in bestaande grond of om het toe te voegen als een aanvulling om de nutriënten niveaus in zandgronden te verbeteren.

Tuinslang en sproeier

De tuinslang en sproeier zijn onmisbaar voor het besproeien van je tuin. Een tuinslang is een flexibele buis die wordt gebruikt om water uit de kraan naar de planten te voeren. Inmiddels bestaat een sprinklerinstallatie uit meerdere ventielen, timers en sproeiers die het water verdelen over een ruimte die je vochtig wilt houden.